090117_mauricebissels.jpgOp de slotdag van de Horecava in de RAI te Amsterdam heeft chefkok Maurice Bissels van Hotel-Restaurant De Leygraaf uit Heeswijk-Dinther  een 2e prijs behaald. Deze prijs behaalde hij bij het Nederlands Kampioenschap “Koken met Wild”. Een prachtig resultaat voor de 37-jarige chefkok als afsluiting van het wildseizoen. Winnaar werd de ervaren wedstrijdkok Henri Brouwers uit Breda. Het NK “Koken met Wild” is een initiatief van het Koksgilde, de RAI en Wildplaza.com.

“Maurice heeft de 2e prijs gehaald.” schreeuwde de trotse eigenaresse Saskia van Boxmeer, vanaf de Horecava door de telefoon. Een bijzonder mooi resultaat gelet op de zware voorselectie en het sterke deelnemersveld van 10 koks waarvan enkele zelfs in het landelijke wedstrijdteam zitten. Dit wedstrijdteam vertegenwoordigd Nederland “all over the world” en zet daarbij Nederland op de kaart als culinair land.

Chefkok Maurice Bissels moest het weliswaar afleggen tegen een kok van dit wedstrijdteam, maar kookte zich bijzonder in de kijker met een amuse van Boerderijduif, als voorgerecht een mousseline van eendenlever, als tussengerecht een rouleau van wildzwijn met jeneverbessensaus, als hoofdgerecht een braadstuk van hert met uiencompote en wintergroenten, en als nagerecht een ananasdessert.

Chefkok Maurice Bissels is in 1971 geboren in Dinther en woonachtig in Veghel met Linda en de kinderen Kevin en Martijn. Hij heeft bij bekende bedrijven ervaring opgedaan en is bijna 10 jaar chefkok bij het Hotel-Restaurant in Heeswijk-Dinther. In 2006 behaalde Maurice Bissels reeds de titel Kookstudio van het Jaar. In de Kookstudio van het restaurant worden onder leiding van Maurice diverse kookworkshops gehouden.