wereldwinkel2p1010143.jpgSteeds meer mensen weten de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther te vinden in de Jonkerspeelmanstraat nr. 10. De openingstijden zijn weliswaar beperkt: woe. en do. Van 13.30 tot 17.00 uur, en vrijd. en zat. van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Al deze uren wordt de winkel gerund door vrijwillig(st)ers. Dit zijn zes dagdelen per week, en met ong. 20 medewerk(st)ers die winkelbeurten draaien, moeten weinig mensen veel uren maken om de winkel open te houden. Maar het geeft een kick als je weer eens voor een paar honderd euro hebt verkocht.
Zo ook bijv. aan het eind van vorig jaar. Toen is er voor ong. € 10.000,- aan kerstpakketten verkocht; het is duidelijk dat dit nog een extra inspanning heeft gevraagd van een aparte  “kerstpakketten-werkgroep” .

 Het zal bij de meeste mensen ondertussen wel bekend zijn dat de Wereldwinkels “fairtrade”-artikelen verkopen. Dit houdt globaal in dat de producten ingekocht worden voor een voor de producenten “eerlijke” prijs, een prijs waardoor zij een menswaardig bestaan hebben, hun kinderen naar school kunnen laten gaan, er geen kinderarbeid is en dat er ook geen giftige stoffen gebruikt worden bij de teelt van “food-artikelen”.  
De verkoop van “fairtrade”-artikelen is reeds zo goed aangeslagen dat er ook al schappen met deze producten in de supermarkten zijn gekomen. Een heel positieve ontwikkeling.  

De Wereldwinkels zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot “Beste kadowinkelketen” in Nederland. Dit zegt ook vooral iets over de diversiteit en de prijs-kwaliteitverhoudingen.  
Om dit goed voort te kunnen zetten roept de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther mensen op om ook 1 of een aantal keren per maand mee te helpen om in de winkel zgn. winkelbeurten mee te draaien. In het begin word je een aantal keren ingewerkt door een van de huidige  vrijwillig(st)ers en vervolgens zijn er ook mogelijkheden om je nog meer te scholen, en naast de winkelbeurten ook te helpen bij extra activiteiten zoals kerstmarkten e.d.  

Je kunt inlichtingen inwinnen en/of je opgeven bij: Jan Burger, tel. 0413-292872 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .