090228-rvdk-sarah.jpgMarja van de Pol-van de Pas, Jan van de Boomstraat 7, is vandaag 50 geworden; nou, dat heeft ze geweten. Zij zou ooit tegen vriendinnen gezegd hebben: “Als ik 50 word, wil ik 50 Sara’s”. Dat idee is door een paar mensen opgepakt en er waren er 49, want zij was zelf de 50ste !! Marja is opgegroeid aan de Stoppelveldseweg, maar woont nu al jaren in de “Pollenhoek”.
Na eerst jaren als gezinsverzorgster te hebben gewerkt,  3 kinderen te hebben gekregen, werkt zij nu bij taxi van Lieshout. Vooral dit laatste was te zien aan de niet-levende Sara’s.

Er waren “Sara’s” opgetrommeld bij de buren, familie, vriendinnen, etc. Het was een bonte stoet van schitterende Sara’s die in optocht van nr. 3 naar Marja’s huis liepen; soms leek het wel een rollator-compagnie.

Eenmaal bij Marja aangekomen werd Marja door de hele stoet van Sara’s gefeliciteerd, en dit viel soms nog niet mee met al die maskers op. Ieder had een cadeautje mee genomen; dit varieerde van: klompen, tampons, drank, pepermunt, snoepjes, schoonmaakmiddel, ’n korset, peperkoek(oude wijvenkoek), advocaat, boerenmeiden, tot nog meer mooi ingepakte attenties.
Bij dat feliciteren bleek het ook nog moeilijk te zijn dat de Sara’s niets mochten zeggen, want volgend jaar zou pas onthuld mogen worden wie er achter de maskers verborgen zaten.
En de joviale uitnodiging voor  koffie werd dan ook door een aantal afgeslagen, maar een groot aantal lieten zich niet door hun maskers weerhouden om hiervan te genieten, want die losten dat keurig op door een rietje te gebruiken.

Al met al was Marja in ieder geval blij verrast en zal haar 50ste verjaardag niet gauw vergeten.