logo-steunpuntbernheze.gifHet Steunpunt Vrijwilligerwerk Bernheze biedt elke week vrijwilligersorganisaties in Bernheze de mogelijkheid een extra oproepje te doen voor vrijwilligerswerkzaamheden binnen de organisatie.

 

 

Het Nederlandse Rode Kruis district Brabant Noord-Oost is in samenwerking met de Geestelijke Gezondsheidszorg Oost Brabant de Vriendendienst gestart. De Vriendendienst biedt mensen met langdurige psychische of psychiatrische problematiek de mogelijkheid om weer sociale contacten op te bouwen.

De Vriendendienst zoekt VRIJWILLIGERS die gedurende 1 jaar gekoppeld worden aan een deelnemer

die behoefte aan contact heeft maar daar wel wat hulp bij gebruiken kan. De vrijwilliger onderneemt met de deelnemer diverse activiteiten. U kunt daarbij denken aan samen een museum bezoeken, koffie drinken, wandelen of samen koken

Het Nederlandse Rode Kruis begeleidt hierbij de vrijwilliger door het geven van een introductiecursus en intervisie/begeleidingsbijeenkomsten met andere vrijwilligers.

Van de vrijwilliger wordt o.a. gevraagd stevig in de schoenen te staan en duidelijk grenzen te kunnen aangeven.

Voor meer informatie of voor aanmelding kijk op www.steunpuntbernheze.nl (bij de vacatures) of bel naar het Steunpunt Vrijwilligerswerk Bernheze 0412 – 47 48 51.