090617-wvdl-50jaar_05.jpgEven zag het er naar uit dat Bert en Sjaan hun feest misschien niet konden vieren door een longontsteking van Bert. Maar dat liep gelukkig allemaal goed af. Zij hebben dit toch nog uitgebreid kunnen vieren op 23 mei j.l.

Ze zijn op dit moment resp. 80 en 71 jaar oud, hebben drie kinderen, twee dochters en een zoon, gekregen, op wie ze geweldig trots zijn. Een dochter zit in Hongerije met een adviesburo, de ander is classiica en de zoon is hoofd van de loonadministratie bij de Sligro

Beiden hebben een geweldig intrigerend stuk van de ontwikkelingen van de laatste halve eeuw mee gemaakt.
Bert heeft o.a. gewerkt bij een klompenmakerij, 17 jaar bij Jansen-de Wit in Schijndel (toen een begrip in de omgeving), en daarna 26 jaar bij de abdij, aanvankelijk in de kuikenbroederij en daarna in de uitgeverij. Hij zag in die tijd ook de geweldig grote uittocht van norbertijnen uit de abdij, en heeft geweldige contacten gehad met Bart van de Ven en Ton Baeten. Zij zijn ook uitgebreid in het generalaat in Rome geweest toen Bart daar generaal overste was, en Bert heeft het voor elkaar gekregen dat hij tijdens een viering de paus toentertijd een hand heeft kunnen geven (een hekje was geen onoverkomelijke hindernis).
Naast zijn betaalde werk heeft Bert ook veel onbetaald werk gedaan. Het mooiste voorval was nog wel het feit dat hij indertijd bij Avesteijn voetbalde (dit was de enige voetbalclub in Heeswijk en Dinther), en toen het er op leek dat de jongens uit Heeswijk achtergesteld  werden bij het wel of niet opstellen in het elftal, is hij opgestapt en heeft hij samen met nog een aantal mensen uit Heeswijk vv Heeswijk opgericht. Achteraf vindt hij het nog steeds jammer dat Avesteijn en Heeswijk niet zijn samengegaan, want dan zouden ze een nog veel grotere en sterkere voetbalclub geweest kunnen zijn.
Na zijn actieve spelerscarriere heeft hij jeugd getraind, heeft in het bestuur gezeten, en is nu alleen nog maar vriend van vv.Heeswijk.
Tenslotte is hij ook medeoprichter geweest van het parochieblad de Willibrordbode, zat in de redactie, maar is nu nog alleen nog bezorger (80 jaar !!)

Sjaan is ook geweldig actief geweest. Toen zij 14 jaar was moest zij overal maar gaan helpen, in de huishouding of op het land. Dit was allemaal voor niks. Daarna heeft zij nog betaald in de huishouding gewerkt en 5 jaar jaar zelfs in Tilburg voor dag en nacht.
Toen zij  getrouwd was, begon het een beetje weer van voor af aan: er werd van haar verwacht dat ze ook weer op diverse plaatsen mee hielp in de huishouding als er iets aan de hand was; maar later heeft ze ook nog 13 jaar bij Askove gewerkt, een bedrijf dat na een groot aantal jaren vanuit Heeswijk nu in Veghel is gevestigd.
Maar ook in haar vrije tijd zat ze niet stil:
ze heeft 9 jaar in het bestuur van de KVO gezeten, heeft mede de OPG opgerichten is jaren lang ziekenbezoekster geweest vanuit de parochie.
En tussendoor is/was zij oppas-oma voor haar kleinkinderen.

En last but not least: ze hebben een geweldige tuin, waarvoor zij vorig jaar nog een 2de prijs hebben gekegen (Het Schoor 4).

Bert en Sjaan , onze complimenten voor jullie inzet.