{jcomments on}110224-lvdv-brand_01Het monumentale pand van de families van Dijk en van Gemert, waar vroeger de familie Bugter woonde, aan de Sint Servatiusstraat 4/6 in Dinther is vanavond rond 23.00 uur getroffen door brand. De brandweer van Heeswijk-Dinther, werd al snel geassisteerd door haar collega's uit Uden. De brand bleek hardnekkig want het duurde tot ver na middernacht voor het sein 'brand meester' werd gegeven.

Volgens ooggetuigen duurde het lang voor de brandweer ter plaatse was en moest het bluswater op diverse plaatsen in de Sint Servatiusstraat en de Torenstraat gehaald worden. De bovenverdieping brandde hevig en ook het dak stortte op diverse plaatsen in. Waar de brand in het rechtse huis begon, sloeg het in het verloop van tijd over naar het andere woonhuis aan de linkerkant.

De schade is enorm. Zowel de brand als het water hebben het huis sterk beschadigd. De oorzaak zou kortsluiting bij een stopcontact zijn geweest. Alle bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen.

110224-lvdv-brand_02110224-lvdv-brand_03110224-lvdv-brand_04