110521-rvdk-Karschop_3Vandaag is de nieuwe karschob geopend bij de Meierijsche museumboerderij. Als voorzitter van de meijerijsche museum boerderij opende Arnold van Houdt deze middag. In zijn toespraak ging hij in op de lange weg die moest worden afgelegd om tot realisatie van deze Karschob te komen. Vervolgens sprak vicevoorzitter Hans van Sleuwen. Hij memoreerde alle werkzaamheden die onder supervisie van Arnold van Houdt waren verzet om tot realisatie van deze Karschob te komen.

Burgemeester Jos Heijmans ging in zijn toespraak in op de mens Arnold van Houdt en zijn niet aflatende inspanningen om deze prachtige uitbreiding van de grond te krijgen. Tevens gaf Jos Heijmans een toelichting op de motivatie over de toekenning van de € 50.000 subsidie die door de gemeente Bernheze was verstrekt aan dit project.

Mevrouw Annet Gaalman, directeur van erfgoed Brabant, was afwezig. Diny v.d. Pas secretaresse van de Meijerijse museumboerderij las een brief van haar voor. Hierin lichtte zij de rol van de Provincie toe. Met name het feit dat de Meierijsche museumboerderij tot een landelijk erkend en geregistreerd museum is benoemd. Tot slot sprak Peer Verkuijlen als voorzitter van de Plaatselijke commissie (De club die oordeelt over het verstrekken van Europese subsidie in het teken van de Plattelandsontwikkeling).

Tussen alle toespraken waren er optreden van 't Kumt van eigens uit Berlicum

De Karschob werd symbolisch geopend door de voorzitter en de boerderijkinderen Jet en Jan. Deze draaiden de fraaie sleutel om die de deur opende van deze prachtige karschob.