110526-ewvdl-Idop_en_de_scholen__27Op donderdag 26 mei hebben de leerlingen van de groepen 8 van De Bolderik, Het Palet en Het Mozaïek met elkaar gediscussieerd over de toekomst van HaDee in CC Servaes.
Tijdens deze arenabijeenkomst werd aan de hand van drie stellingen over de toekomst van HaDee, de basisscholieren de kans geboden om inbreng te geven over de dorpsontwikkeling van HaDee.

Om maar enkel speerpunten van de scholieren te noemen: HD is  één dorp en samen staan we sterk! Spontaan werd de slogan: Heeswijk-Dinther Samen Sterk!

Hier gaan ze op door met suggesties als het samenvoegen van de verschillende sportverenigingen in het dorp en het scheppen van een centraal winkelcentrum tot en met eventueel zelfs 1 kerk voor HaDee.

Verder geven alle groepen aan dat ze meer behoefte hebben aan voorzieningen en activiteiten in hun dorp. Bijvoorbeeld de wens voor een zwembad en stadion passeerden de revue. En een natuurpark in het dorp. Op dit moment heerst het gevoel dat ze teveel zijn aangewezen op omliggende grotere plaatsen. De soos Imeet zou daarom wat groter en moderner mogen zijn en voor meer leeftijdsgroepen dan nu. Ze gaven als voorbeeld Lunenburg in Loosbroek.

Ook heel concrete zaken kwamen langs: de verkeerssituatie aan de hoofdweg door HaDee, de rommelige en hobbelige fietspaden, veiligheid rond scholen en oversteekplaatsen, de slechte verlichting op doodlopende straten en fleur Plein 1969 op met bijvoorbeeld met bloemen en groen.

Al met al hebben de scholieren hard gewerkt aan hun wensbeeld voor HaDee!

En nog een leuke afsluiter, naar aanleiding van deze bijeenkomst gaan de vier basisscholen meer gemengde activiteiten organiseren!

Het  spijt ons. Via Youtube is het filmpje ernstig vertraagd, maar wij willen het u toch niet onthouden. (redactie)

{youtube} ZOy59S5_qe0{/youtube}

Tekst: Eduard van Vloten

Fotografie: Wim van der Lubbe