111009-lvdv-vogelshow_07Vogelvereniging Vogelvreugd uit Dinther organiseert dit weekend een landelijke tentoonstelling van exotische vogels en parkieten. Gisteren en vandaag is het Cultureel Centrum in Dinther de thuisbasis van zo'n 500 vogels.  Landelijke tentoonstelling


Vanmiddag om 15.00 uur is de prijsuitreiking. Dirk Hurkens uit Dinther is dit jaar de Jeugdkampioen met zijn favoriete parkiet.
De toneelzaal van het Cultureel Centrum is dit weekend weer een orkaan van fluitende en fladderende vogeltjes. 250 parkieten en 250 tropische vogels bevolken de zaal en strijden met elkaar om de hoogste eer. Veel prijzen dalen dit weekend op de deelnemers neer, getuige de velen rozetten, die menig kooitje sieren. Er zijn er echter drie, die met de grootste prijzen naar huis gaan.
Dhr. Wijnhoven uit Wanssum is de winnaar bij de tropische vogels. In kooi 120 is dit kleine prachtbeestje te zien. Dhr. Laros uit Vlijmen heeft deze dagen de mooiste parkiet, welke is te vinden in kooitje 317. En zoals eerder aangegeven onze Dintherse vogelliefhebber Dirk Hurkens is de jeugdkampioen. Dirk, die de liefde voor vogels van zijn opa Manus Kuijpers meekreeg, is trots op zijn winnende parkiet.

De vogelshow is tot vanmiddag 17.00 uur nog te bekijken in het Cultureel Centrum. Rond 15.00 uur worden de prijzen uitgereikt en vindt er nog een loterij plaats met vele mooie prijzen.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven