111228-lvdv-bridgedrive_04Vanmiddag vond in het Cultureel Centrum Servaes de inmiddels traditionele Eindejaarsbridgedrive plaats. 46 paren namen het tegen elkaar op in een door het CC Servaes zelf georganiseerd toernooi. Aan het einde van de middag zullen de prijzen weer worden verdeeld.

Het is deze middag en levendige boel. Meer dan anders klinken gesprekken rond de bridgestafels. De spelronde loopt bijna ten einde, sommige tafels gaan richting de barzaal om even wat te drinken. Deze middag wordt door de 92 bridgers in vier rondes in totaal 24 spellen gespeeld. Na een ronde wordt er gewisseld van tafel en wordt een andere bridgepaar bestreden.

Alle scores worden zorgvuldig op de scorebriefjes geschreven en ingevoerd in een computerprogramma. Op het eind van de middag worden prijzen gegeven voor de beste tien bridgeparen, maar zijn er ook allerlei extra prijzen. De prijzentafel is deze middag rijk gevuld, er is derhalve veel kans op een mooie prijs.

Vier keer per jaar organiseert het Cultureel Centrum onder leiding van Tonny Jacobs deze gezellige middag. Voor 2012 kunnen de agenda's van de bridgers worden gevuld. Op maandag 20 februari is de Carnavalbridgedrive, op zaterdag 28 april de Oranjebridgedrive, op zaterdag 20 oktober de herfstbridgedrive en op zaterdag 29 december is weer de eindejaarsbridgedrive.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Tonny Jacobs via 06-20160376. Inschrijven kan tot uiterlijk een week van te voren    € 15,00 per paar over te maken op Rabobank rek. nr. 11.16.29.071 t.n.v. c.c. Servaes onder vermelding van de namen van het bridgepaar.

Foto's en tekst: Lambert van der Ven