03012012_ib_Clinic_Kirsten_1Het eerste dameselftal van VV Heeswijk heeft op woensdagavond 3 januari een voetbalclinic gehad van profvoetbalster Kirsten van de Ven. Zij is afkomstig uit Heesch en voetbalt nu in de Zweedse competitie bij Tyresö FF. Ook is ze vaste basisspeelster van het Nederlands elftal, waarmee ze in 2009 op het EK de derde plaats behaalde. Read More De dames van VV Heeswijk kregen deze clinic cadeau van Gemeente Bernheze, omdat zij vorig seizoen kampioen zijn geworden en promoveerden naar de vierde klasse.

De clinic
De clinic begon met een goede warming-up, gevolgd door een pass- en kaatsspel, die Kirsten bij het Nederlands elftal zelf ook vaak uitvoert. Hierop volgden een aantal andere originele en actieve spellen, waarbij Kirsten veel uitleg gaf en het tempo continu hoog lag. Kirsten was ontzettend actief, fanatiek en hamerde met name op de nauwkeurigheid. De afwisselende en leerzame clinic werd afgesloten met een partij, waarbij Kirsten zelf ook mee voetbalde.

Internationale top
Na de training hield Kirsten nog een praatje in de kantine, waarbij zij uitlegde hoe haar carrière verlopen is. Ze is op haar zesde begonnen bij de jongens van H.V.C.H. en is na haar laatste jaar in de A1 naar Amerika gegaan, waar ze 3,5 jaar gestudeerd heeft en tegelijkertijd op hoog niveau voetbalde bij het universiteitsteam. Ze reisde in die tijd veel op en neer, omdat ze ook uitkwam voor het Nederlands elftal. Na haar tijd in Amerika werd ze gescout door eredivisieclub Willem II en speelde hier twee seizoenen. Vorig seizoen vertrok ze naar de Zweedse club Tyresö, waar damesvoetbal op het hoogste niveau wordt gespeeld. Als afsluiting liet ze nog een compilatiefilm zien van het EK in 2009, waar het Nederlands vrouwenelftal een bronzen medaille behaalde. Het was een sportieve en gezellige avond, waarvoor de dames de gemeente en natuurlijk Kirsten graag willen bedanken.

Tekst & foto's: Ilse Brekelmans