Rommelmarkt HeeswijkIn en rond het Willibrordcentrum, het gebouw waar de kerk naast staat, is vandaag de jaarlijkse snuffelmarkt gehouden. Een bonte verzameling van gebruikte goederen werd er weer in de laatste week aan huis opgehaald. Op zaterdag blijven er maar mensen komen die spulletjes afleveren.

Maar men weet waarvoor het gedaan wordt! Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan de laatste fase van de renovatie van de grote Jozef-zaal.
Meer dan twintig vrijwilligers zetten zich twee dagen in om alles te sorteren en er voor te zorgen dat de spulletjes een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Maar ook om de catering te verzorgen, zodat iedereen op tijd voorzien wordt van een kopje koffie en een lekker broodje.

Een gezellige drukke dag is het geworden. Door het mooie weer ontstond er buiten zelfs een heus terras van de stoelen en de tafels die te koop stonden. En veel mensen vertrokken weer tevreden met een tas vol huiswaarts. Na afloop wist John van Tartwijk te melden dat er voor ongeveer 2000 euro verkocht is! Dat betekent dat er nu gewerkt kan gaan worden aan de nieuwe vloer.

Alleen voor de boekenverzamelaars was het even teleurstellend, er was geen boek te bekennen. In samenwerking met de Abdij wordt nl op zondag 4 november een grootse boekenmarkt gehouden en de opbrengst daarvan gaat naar een scholenproject in India. Dus noteert u alvast deze datum in uw agenda.

Tekst  : Ine Zonneveld

Foto’s : Marjon van Herpen