120505-lvdv-B2kampioen_11Heeswijk B2 behaalde vanmiddag het zwaarbevochten kampioenschap in de derde klasse 105 door met 4-1 te winnen bij SBV in Haren. Eigenlijk werd de échte kampioenswedstrijd anderhalve week geleden al gespeeld. Tegen naaste en grootste concurrent Blauw Geel werd toen op overtuigende wijze met 5-0 gewonnen op het hoofdveld van de Veghelse hoofdklasser. De vreugde was er vandaag niet minder om bij succescoach Willy van Schaijk en zijn mannen én meiden!

Aan het begin van de competitie wisten ze het al zeker. Dit jaar zouden ze met coach Willy van Schaijk wel even kampioen gaan worden, de jongens en meiden van Heeswijk B2G. Al snel in de najaarscompetitie werden de eerste punten gemorst. Nog wel tegen dorpsgenoot Avesteyn werd geheel onverwacht met 2-1 verloren. Zo kwam er in de eerste periode 'slechts' een zesde plaats bij het winterkampioenschap tevoorschijn.

Na de winter ging het team heel wat voortvarender van start. De ene na de andere overwinning volgde. Toch gooide Berghem Sport als eerste wat zand in de gesmeerd lopende motor. De blauw-witten moesten thuis een 3-3 gelijkspel toestaan. Toen enkele weken geleden ook uit bij Nooit Gedacht een gelijkspel de uitkomst van twee keer 40 minuten spel was, was de kampioensschaal opnieuw ver uit zicht. Nu moest er tegen directe concurrent Blauw Geel worden gewonnen om nog kans te maken op de 'schaal'. En dat gebeurde! Op woensdag 25 april jl. werd in een uitstekende wedstrijd met 5-0 gewonnen van de Veghelse tegenstander. Blauw Geel was met deze wedstrijd klaar met de competitie met 25 punten uit 10 wedstrijden.

Met nog één wedstrijd te gaan en twee punten achterstand wisten de blauw-witten van B2 wat hen vandaag te doen stond: Winnen! Uit bij SBV in Haren begon de wedstrijd voortvarend met een 2-0 voorsprong voor Heeswijk na 20 minuten. Vlak voor rust kwam SBV echter beter in haar spel en kwam tot 2-1 terug. In de tweede helft had Heeswijk nog bijna een dozijn kansen nodig, maar uiteindelijk won het met een duidelijke 4-1 einduitslag. De champagneflessen konden open. Het kampioenschap werd op grootste wijze gevierd. Eerst op het veld in Haren, waar coach Willy van Schaijk het middelpunt van de feestvreugde was. Later in Heeswijk op het sportpark aan de Balledonk en in het dorp op de vrachtwagen van hoofdsponsor Dijkhoff. Iedereen mag het weten, Heeswijk B2 is kampioen!

Proficiat aan Bart Hulsen, Rick Hanegraaf, Linda Hanegraaf, Stef Haerkens, Rick Schoonus, Jurgen van den Biggelaar, Lindi Dobbelsteen, Tim van den Berg, Sami Gözen, Marlot Dobbelsteen, Thijs van den Bosch, Wouter Langens, Rob van Zutphen en Michiel van der Ven. Verder was deze prestatie niet mogelijk geweest zonder de goede trainingen van Ad Dobbelsteen en Willy van Schaijk en de begeleiding en assistentie van Toine Hulsen. En natuurlijk dankzij alle fanatieke supporters, die (zeker de laatste weken) in grote getalen aanwezig waren bij zowel de thuis- als de uitwedstrijden.

Tekst: Lambert van der Ven
Foto's: Jan van den Bosch en Lambert van der Ven