120804-lvdv-defile4daagse 22Vanmiddag vond het afsluitende defilé plaats van de Jeugd- en gezinsvierdaagse in Heeswijk-Dinther. Onder zomerse omstandigheden werd op het grasveld voor het gymnasium verzameld voor de afsluitende optocht. Daar kregen alle wandelaars hun medaille en werd achter de Koninklijke fanfare Sint Willibrord het defilé aangevangen.

Via de Zijlstraat, de Pastoor Maasstraat en de Graaf Wernerstraat ging het in defilé naar Plein 1969. Daar wachten alle rolstoelers en hun begeleiders op de enig deelnemende wandelvereniging uit Someren-Eind en alle individuele deelnemers.

Op het plein aangekomen waren er felicitaties van de voorzitter van de Noord-Brabantse Wandel Bond dhr. Theo Verhoeven. Hij hield alle aanwezige toeschouwers voor zuinig te zijn op ons unieke evenement, wat nergens in Nederland op deze manier wordt georganiseerd.
Willie van Daal deelde vervolgens herinneringen uit aan de groepsdeelnemers uit Someren-Eind, Berne Zorg en Cunera. Ook was er een herinnering als dank voor de EHBO-vereniging, die weer vier dagen ondersteunde bij het wandelevenement en de Koninklijke Fanfare die het defilé leidde.

Een speciale verrassing was er voor Natasja van der Steijn - van Daal. Zij was voor de 25e keer bij de Wandelvierdaagse, eerst als deelnemer en de laatste jaren als organisator. Een 'Lang zal ze leve' viel haar ten deel.

De laatste woorden waren voor voorzitter Willie van Daal. Hij memoreerde alsvast aan de 50e editie van het wandelevenement, die volgend jaar van 31 juli tot en met 3 augustus 2013 plaatsheeft. Het thema is dan Indianen, een herhaling van het eerste thema waar 15 jaar geleden mee werd begonnen.

De Fanfare speelde tot slot het Wilhelmus, waarbij de vlaggen werden gestreken en iedereen huiswaarts keerde. Alle deelnemers, maar zeker ook de organisatie, kunnen terugkijken op een geweldig geslaagd evenement, wat vooral dankzij het mooie weer tot veel enthousiaste reacties leidde.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven