120816-lvdv-pijlen 01Het bestuur van het Cultureel Centrum in Dinther is al langere tijd met het kerkbestuur aan de slag om het parkeren op het kerkplein beheersbaar te maken. Is er al enkele maanden eenrichtingsverkeer van kracht, werden er vlak voor de zomer extra parkeervakken gecreëerd tussen de bomen, de laatste loot aan de parkeeroplossingsboom is een heus pijlencircuit met haken om de parkeervakken te duiden. Deze werden vanmiddag aangelegd.

De slagwerkers van harmonie Sint Servaes snapten er vanavond niet veel van. Gewend als ze altijd zijn, parkeerden ze hun auto tegen het gebouw aan, gewoon omdat dat altijd zo gaat. "Dat is nu precies de baan, waar auto's moeten rijden", aldus één van de vrijwilligers. Ze troont de slagwerkers mee naar het hart van het plein en laat in korte tijd zien dat een visgraatmotief meer ruimte moet bieden aan parkeerders. "De pijlen ondersteunen de rijrichting en de plantenbakken zorgen voor de rest".

Met wat extra uitleg, en het gesprek erover, zal er snel duidelijkheid komen over de bedoelingen van het bestuur. Het zorgde vanavond in ieder geval nog voor de nodige ludieke opmerkingen en een hoop gezellige praat. En daar is het Cultureel Centrum toch ook voor bedoeld...

120816-lvdv-pijlen 02

  120816-lvdv-pijlen 03Tekst en foto's: Lambert van der Ven