KoningsdagKoningsdag, 27 april

Het Oranje comité Heeswijk-Dinther heeft weer een dagvullend programma voorbereid. De dag zal begonnen worden om 9.30 uur met een koningsviering in de Sint Servatiuskerk in Dinther. Samen feest, is het thema van de viering.

Aansluitend aan de viering zullen de Harmonie Sint Servaes en het Sint Barbaragilde om 10 uur richting Plein 1969 vertrekken. Ook vanaf het kerkplein van de Sint Willibrorduskerk zal om 10 uur het Sint-Willebrordusgilde en de Koninklijke Fanfare Sint-Willibrord samen met veel kinderen en hun versierde (loop)fietsen, bolderkarren en buggy’s in optocht naar het marktplein vertrekken. Om 10.30 uur zal hier de aubade plaatsvinden. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens zijne Majesteit de Koning, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en harmonie zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen. Aansluitend mogen de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uitzoeken.

Voor iedereen van groep 7 tot en met de 2e klas van het middelbaar onderwijs organiseert Stichting Ranja een Koningsdagsurvival. Inschrijven tussen 11.00 en 12.00 uur bij Soos iMeet in Dinther. De activiteit is in en rondom het Aa-dal en zal ron 14.30 uur eindigen.

Het middagprogramma van Koningsdag vindt plaats op Plein 1969. Voor jong en oud is tussen 13.30 en 17.00 uur veel te beleven. Op het marktplein is dan het ‘Oranje’ attractiepark geopend. Voor alle kinderen zijn er leuke spelletjes van muizenmeppen, het klimkanon tot een kantelmuur!

Natuurlijk kunnen ook dit jaar basisschool kinderen uit Heeswijk-Dinther diverse spulletjes verkopen op de kinderspullenmarkt.

Voor iedereen zal er de mogelijkheid zijn om mee te doen aan de badkuipenrace.

Deze middag wordt opgeluisterd door de blaaskapellen Bokkebloazers en ’t Kumt wel.

Dit alles is te horen en te zien vanaf het terras, waar het goed toeven zal zijn.

Ook dit jaar worden alle bewoners van Laverhof getrakteerd op een gebakje en zal Corrie Roelofsen ’s middags in de Tuinzaal van Cunera een optreden verzorgen.

Natuurlijk ontbreekt de fietstocht niet. Er is een fietstocht van ongeveer 35 km uitgezet. Onderweg is er een post waar de fietsers voorzien worden van een heerlijk kopje thee of koffie. Start en inschrijving tussen 13.30 en 14.30 uur op het feestterrein.

Het Oranje Comité Heeswijk-Dinther wenst u alle een fijne Koningsdag toe!

www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl 

 

Nationale dodenherdenking 4 mei

Om 18.45 uur is er een samenkomst in de Heilige Willibrorduskerk te Heeswijk. Na afloop gaat men rond 19.40 u in stille tocht naar het Airborne monument met drumband en de bazuinblazers van Koninklijke Fanfare Sint Willibrord en het

Sint Barbaragilde. Daar zal om 20.00 uur twee minuut stilte in acht genomen worden.

Hierna zullen kransen gelegd worden ter nagedachtenis en wordt er een

vendelgroet gebracht worden. Na het spelen van “The last post” en het zingen van het “Wilhelmus”, gaan we in stilte terug naar het kerkplein alwaar de tocht ontbonden

wordt. Na afloop kunt u een kopje koffie/thee in het Willibrordcentrum gaan drinken.

Nieuwste editie

maart editie