koningin_beatrix.jpgVoor Heeswijk staat er weer een dagvullend programma klaar. We beginnen zoals gebruikelijk om 9.30 uur met een gezinsviering in de Heilige Willibrorduskerk. Aan deze viering, met als thema muziek, zullen het Sint-Willebrordusgilde en een ensemble van de Koninklijke Fanfare Sint-Willibrord hun medewerking verlenen.

Aansluitend aan de viering zullen het gilde en de fanfare samen met veel kinderen en hun versierde fietsen, bolderkarren en buggy’s in optocht naar het marktplein vertrekken. Om 10.30 uur zal hier de aubade plaatsvinden. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens Hare Majesteit, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en harmonie zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen. Vervolgens mogen de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uitzoeken.

 

Zoals ieder jaar is er natuurlijk ook een middagprogramma. Voor jong en oud is tussen 13.30 en 17.30 uur attractiepark ‘Oranje’ aan de Pastoor Maasstraat geopend. Voor alle kinderen zijn er leuke spelletjes. Speciaal voor de allerkleinste, is er een ballenbak en junior luchtkussen. De grote kinderen kunnen zich vermaken met o.a. een piraten klimtoren en een adventure baan. Ook dit jaar is er een kinderspullenmarkt. Deze middag wordt opgeluisterd door een tweetal kapellen te weten de Juinders en het Herriemenieke. Dit alles is te horen en te zien vanaf het terras, waar het ieder jaar weer goed toeven is.

 

Natuurlijk ontbreekt de gezamenlijke fietstocht niet. Om iets verder weg te kunnen is er dit jaar voor gekozen om een grote lus, van ongeveer 25km, te fietsen. Er kan op beide terreinen (Pastoor Maasstraat en Torenstraat) gestart worden. Onderweg is er een post waar de fietsers voorzien worden van een versnapering. Start en inschrijving tussen 13.30 en 14.00 uur.  

  

Nieuwste editie

maart editie