Sint_2010Op zaterdag 27 en zondag 28 november én op woensdag 1 december is Kasteel Heeswijk, alle dagen van 13 tot 17 uur, open voor Sinterklaasfans uit het hele land en van elke leeftijd. Overal maken de Pieten zich vreselijk druk.
Of ze nu trappen zitten te poetsen, schilderijen staan af te stoffen, jute cadeauzakken aan het vullen zijn, of de Sint weer eens lopen te zoeken, alles gaat gepaard met veel geluid, veel beweging en vooral heel veel verwarring.

Een gedoe van jewelste! Sint’s schimmel Amerigo staat prachtig te zijn tussen de strobalen en de winterpenen op de binnenplaats. Fotopiet wil daar best een plaatje van je schieten hoor!

 Pepernotenroute door het kasteel
Kinderen kunnen, met hun ouders, heerlijk de weg kwijt raken tijdens de pepernotenroute door het kasteel. Tekeningen, versjes en verlanglijstjes mogen naar de postkamer in de super-de-luxe Ridderzaal worden gebracht, waar ook de inpakpieten aan het werk zijn. Sinterklaas ontvangt de kinderen natuurlijk in zijn eigen werkkamer.

 Pepernoten bakken in de IJzertoren

De Kokpiet staat zich druk te maken omdat hij nog zoveel pepernoten moet bakken. Hulppiet probeert hem te helpen, maar dat lukt niet echt… Hoe de pepernoten worden gedraaid is te beleven in de IJzertoren.

 Zingen en dansen in de Wapenzaal

In de Wapenzaal worden bij de piano met Muziekpiet sinterklaasliedjes gezongen.
Op de muziek van de videoclip van Sinterklaas leert Danspiet de kinderen het dansje.

 Pietentraining in de grote tent

Na de Pietentraining kunnen de kinderen als afsluiting in de grote tent in de binnentuin hun diploma afhalen.

 Sint’s Koffiehuisje

Iets eten of drinken kan in Brasserie Het Koetshuis. Maar ook buiten worden snacks, warme chocomel, koffie en thee aangeboden.

 Entree: voor iedereen vanaf 3 jaar € 4,00.
Pieten_op_kasteel_copy

Nieuwste editie

maart editie