Sinterklaas_op_KasteelTijdens de Sinterklaasdagen op zaterdag 26 en zondag 27 november is Kasteel Heeswijk open van 13 tot 16 uur voor Sinterklaasfans uit het hele land en van elke leeftijd. Het zal er wemelen van de uitzinnig uitgedoste zwarte pieten.

Druk, druk, druk

Overal maken de Pieten zich vreselijk druk. Of ze nu trappen zitten te poetsen, schilderijen staan af te stoffen, jute cadeauzakken aan het vullen zijn, of de Sint weer eens lopen te zoeken, alles gaat gepaard met veel geluid, veel beweging en vooral heel veel verwarring. Een gedoe van jewelste!

 Muisstil…
Sint’s schimmel Amerigo staat prachtig te zijn tussen de strobalen en de winterpenen. Fotopiet wil daar best een plaatje van je schieten hoor! Tekeningen, versjes en verlanglijstjes mogen naar de postkamer in de super-de-luxe Ridderzaal worden gebracht, waar ook de inpakpieten aan het werk zijn.

 Zingen en Dansen in het Koetshuis

In het Koetshuis mogen de kinderen dansen en zingen met danspiet op de Sinterklaasvideoclip van de Club van Sinterklaas.

 Pepernotenroute door het kasteel
De Keukenpiet werkt zich in het zweet. Kinderen kunnen, met hun ouders, heerlijk de weg kwijt raken tijdens de pepernotenroute door het kasteel op zoek naar Sinterklaas.

 Pietentraining in de Wapenzaal

Voor het behalen van het Pietendiploma moeten de kinderen uiteraard eerst de speurtocht doen door het kasteel en daarna diverse behendigheidsspelletjes in de Wapenzaal. Diplomapiet reikt vervolgens aan alle kinderen het diploma uit. Bij de piano worden met Muziekpiet sinterklaasliedjes gezongen.

 Pepernoten maken in de IJzertoren

De Kokpiet staat zich druk te maken in de keuken omdat hij nog zoveel pepernoten moet bakken. Hij krijgt hulp van de hulppiet maar die helpt hem meer van de regen in de drup. Daarom wordt de hulp van de kinderen ingeroepen om een handje te helpen.

 Sint’s Koffiehuisje

Natuurlijk is tijdens de Sinterklaasdagen ook het koffiehuisje van de Sint (Brasserie Het Koetshuis) geopend, en niet alleen voor koffie. Je kunt er thee krijgen en warme chocomel, maar ook speculaas, suikergoed en gebakjes, zolang het maar zoet is. (Maar als je het fluisterend vraagt is er misschien ook wel wat hartigs verkrijgbaar…).

 Entree: voor iedereen vanaf 3 jaar € 4,00

 www.kasteelheeswijk.nl

Kasteel 4,

5473 VA  Heeswijk-Dinther

  Pieten_op_kasteel

Nieuwste editie

maart editie