TRV bernhezeOp 7 zondag juli, is voor het tweede jaar, de Dag van de Parelketting. De Parelketting is een fietstocht/wandeltocht van ongeveer 35 kilometer die langs de prachtigste plekjes, de parels, van Heeswijk-Dinther gaat. De tocht is leuk voor mensen uit deze streek om weer eens te zien hoe mooi hun woonomgeving is. En wie als toerist in de gemeente Bernheze en omgeving verblijft, ziet zo met eigen ogen hoe prachtig Heeswijk-Dinther is.

Het geeft tevens de mogelijkheid om nu, of op een later tijdstip, verschillende pareltjes te bezoeken. De tocht is georganiseerd door de TRV Bernheze. De Parelkettingroute is het gehele jaar bij de leden van de TRV-Bernheze te koop. De fiets- en wandeltocht kan gereden/gelopen worden wanneer u maar wilt en vanaf waar u maar wilt.

Echter, op de Dag van de Parelketting ontvangt u een zilverdraad per groep en krijgt u bij diverse parels langs de route één parel per persoon, zodat u aan het einde van de fietstocht zelf een prachtige parelketting heeft.

Het routeboekje met daarbij een uitgeschreven beschrijving kost  €1,-. Het zilverdraad en de parels zijn gratis. Daarvoor hoeft geen entreegeld te worden betaalt. Wel wordt aangeraden om de diverse parels te bezoeken. Is het niet nu, dan op een ander moment. U betaalt daarvoor vandaag èn op ander dagen wel de entreeprijs.

De deelnemende parels/ pareluitgiftepunten zijn 2013 zijn:

Kasteel Heeswijk

Postbus 117

Open : 12 u – 17 -

www.kasteelheeswijk.nl

Interart Beeldentuin

Gouverneursweg 6/C

Open: 13 u – 17 -

www.interart.nl

Dier & Tuin weide

Meerstraat 45/A

Open: 12 u – 17 -

www.dierentuinweide.nl

De Meierijsche Museumboerderij

Meerstraat 28

Open: 12 u – 17 -

www.museumboerderij.nl

Fazanterie

Stoppelveldseweg 1

Open: 12 u – 17 -

www.derooiehoeve.nl

Kilsdonksemolen

Kilsdonkseweg 4

Open : 11 u – 17 -

www.kilsdonksemolen.nl

Parochie St. Servatius-Dinther, Ontmoetingstuin Servaes

Raadhuisplein 22, achter het Cultureel Centrum

Open : 12 u – 16 -

www.parochiedinther.nl

De Wildhorst

Meerstraat 30

Open: 11 u – 17 -

www.landgoeddewildhorst.nl

Wij wensen u veel plezier,

de Parels van Heeswijk-Dinther 

Nieuwste editie

maart editie