140420 LentedagWie op zondag 27 april het terrein in Heeswijk-Dinther tussen hotel restaurant De Leygraaf, de Museumboerderij en Dier- en tuinweide bezoekt, krijgt nog meer zin in de lente. Aan de Meerstraat 45a wordt de eerste “Aa-land lentedag” gehouden. Van 11 tot 17 uur dartelen er lammetjes en kuikentjes rond. Er is vrolijke muziek. Er kan geproefd worden van de diverse streekproducten. En voor kinderen is er gevarieerd vermaak, van knutselen tot ponyrijden. De toegang van “Aa-land lentedag” is gratis. En mocht het gaan regenen, dan verhuizen de activiteiten voor een groot deel naar binnen.

Het gebied rondom rivier de Aa heeft heel veel moois te bieden. Ondernemers uit dit gebied laten dat tijdens “Aa-land lentedag” in allerlei kraampjes aan de bezoekers zien. Naast de Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk, zijn, onder andere, Boerderijterras het Venster, Pluktuin op het erf en Winery en Herbs aanwezig. Zij serveren diverse streekhapjes. Boerderij “Op de Nieuwekampen” uit Vinkel staat op de Lentedag met haar boerderij-ijs. Theetuin Aardrijk laat kinderen zien hoe je moet vilten en vlechten en bij hotel restaurant De Leygraaf kunnen kinderen ponyrijden. De familie Van Cleef heeft speciaal voor “Aa-land lentedag” een mooie fietsroute bedacht. Dus wie iets actiever wil zijn, volgt vanaf het terrein van de “Aa-land lentedag” de fietstocht naar de  Cleefsehoeve voor een boerderij-ijsje.

Leuke bestemming

Enkele jaren geleden heeft een aantal ondernemers uit gemeenten rondom rivier de Aa zich verenigd om dit gebied, Aa-land,  te presenteren als een leuke bestemming om één of meerdere dagen te verblijven. Aa-land is ondernemen in het groen. Naast deelnemers uit Heeswijk Dinther, zijn er ook ondernemers uit Schijndel, Middelrode, Geffen en Vinkel. Dit geeft de mogelijkheid om steeds mooiere en gevarieerde programma’s aan te bieden. Bijvoorbeeld slapen in een hotel of bed&breakfast, fietsen door het Aa land, een boerderij ijsje eten, bezoeken van historische plekken of helpen bij de boer en tot slot een terrasje pakken. Het is een van de vele mogelijkheden die Aa land te bieden heeft. Wilt u meer informatie over Aa land lentedag, of bent u als ondernemer geïnteresseerd, kijk dan voor meer informatie op www.aa-land.nl

Nieuwste editie

maart editie