Museumboerderij_schoolNulandIn de winter worden er alleen maar groepen ontvangen, maar vanaf zaterdag 2 april om 14.00 uur is de museumboerderij aan de Meerstraat 28 in Heeswijk weer open voor ALLE publiek. Op zondag 3 april vanaf 12.00 uur leeft de boerderij helemaal. Want dan moet er flink gewerkt worden op allerlei plaatsen in de boerderij! Op stal wordt de was gewassen, in de meidenkamer worden er sokken gestopt, je ziet de boerenknechten en kinderen met de hand dorsen en wannen en je mag meedoen als je durft! 

De boer en de boerin zijn in de “goei kleer”, ze doen vandaag niks maar ze buurten graag en ze willen best met jou op de foto. Een knecht is zijn gereedschap aan het “hoaren”(scherp maken) want het voorjaar is begonnen. Kinderen hebben het extra fijn want die mogen allerlei spelletjes van vroeger spelen. Buiten mag je “blieken in den hof”, onze beroemde museumpannenkoek eten of meedoen met oude spelletjes. Er is gezellige muziek en “meezingen mag”. En er lopen gidsen rond die alles weten over het leven van toen.

De normale entreeprijzen gelden maar vanwege het landelijke museumweekend zorgen wij zondag voor een gratis consumptie MET peperkoek.

Voor meer informatie over dit unieke museum kijk je op: www.museumboerderij.nl .

De Meierijsche Museumboerderij, dat moet je elk jaar een keertje beleven! We zien je graag op onze “misse” op zondag 3 april vanaf 12 uur.

Nieuwste editie

maart editie