24-uurs_Solexrace-21_MediumDe 24-uurs Solexrace, plaankgas door 2 cafés en unne stierenstal, viert op 12, 13 en 14 augustus haar eerste lustrum. Daarom wordt er extra groots uitgepakt met een 3-daags muziekprogramma. Drie dagen lang is het volop feesten in de feesttent aan de Heibloemsedijk, met onder meer Memphis Maniacs, Chille met Nille ft Mr. Balls, 90’s NOW!, Les Truttes en uiteraard mede-organisator WC Experience. Het aantal deelnemende teams is ook deze keer weer gestegen en staat nu al op meer dan 125 teams uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alle ingrediënten voor een bere-gezellig weekend zijn dus aanwezig. 

Op vrijdag 12 augustus gaan om 18.00 uur de poorten van het festivalterrein open. De muziek uit de jaren ’90 staat op deze eerste feestavond centraal. Het dolenthousiaste DJ-team van 90’sNOW!, bekend van o.a. Lowlands en Paaspop, gaat de tent op zijn kop zetten. 

Zaterdag 13 augustus om 16.00 uur gaat de heldhafige race in een spectaclaire Le Mans-stijl van start. Zodra alle teams ten strijde zijn getrokken en fanatiek over het parcours rondpruttelen, begint het optreden van Pokey and the Headlights, een coverband vol lokale helden die er stevig op los rockt, rollt en swingt.
Ze worden afgelost door de achterhoekse band Kiek Now Us, die wordt getipt als dé opvolger van Jovink en de Voederbietels. Om 22.00 uur begint ook het muziekprogramma in Zaal Stanserhorn. Chille met Nille stond de afgelopen jaren al op alle grote festivals in de regio en nu heeft ook de 24-uurs Solexrace dit doldwaze trio weten te strikken. Zij zijn geheel verantwoordelijk voor alle zin en onzin in de twee cafés. In de feesttent begint rond datzelfde tijdstip het optreden van de koningen van de Mash-up, de Memphis Maniacs. De afsluiter van de avond is mede-organisator WC Experience. Om 1.00 uur is het in de feesttent gedaan met de pret maar binnen in de zaal gaat Chille met Nille dan nog tot 3.00 uur door. 

Als op zondag de Solexrijders hun zwaarste uurtjes hebben gehad begint DJ Dave, die op de andere dagen alle pauzes tussen de bands opvrolijkt, met zijn eigen programma. Ook is er op zondag een speciaal kinderprogramma met theater en mini-disco.
Om 12.00 uur start de Jan van Brusselband. Zij speelden al menige festivaltent volkomen plat met hun bekendste hit ‘2 emmertjes water halen’. Na de Jan van Brusselband speelt WC Experience weer een dikke set. Om 16.00 uur valt voor de deelnemers de langverwachtte finishvlag. Ze hebben dan 24 uur ge(st)reden voor eeuwige roem en ten bate van KiKa (kinderen kankervrij). Direct na de finisch begint de ultieme coverband uit België, Les Truttes, met een fantastische show vol retestrakke covers. Een aanrader voor iedereen die van muziek houdt. De band De Fik Erin sluit het feest daarna op geheel gepaste wijze af.

 

Camping

Ook het aantal kampeerders groeit elk jaar flink. Tijdens dit grote lustrumfeest mag dus de camping ook niet ontbreken. Het is er altijd supergezellig en voor maar €10,- per persoon hoeven de campeerders niks van het spektakel te missen.

 

Kaartverkoop

De deelnemers zijn volop bezig met hun voorbereidingen en zijn de dagen voordat ze van start mogen aan het aftellen. De online tickets vliegen inmiddels als warme broodjes over de digitale snelweg de deur uit. Na een succesvolle vroegevogel-actie is het afgelopen weekend de regionale voorverkoop van start gegaan. Het voordeel in de voorverkoop kan oplopen tot €17,50 per persoon. Kaarten zijn omline te koop via de website, maar ook bij: alle FreeRecordShops, Zaal/Restaurant Stanserhorn (Heeswijk-Dinther), Tabaksspeciaalzaak Jan van Roessel (Schijndel), CD Kiosk (Oss), Café Frappant (Berlicum), Café de Ketel (Vorstenbosch) en Café Boetje (Geffen).

Om controle te kunnen houden op de 2000 campingtickets zijn deze alleen via de website te koop voor €10,- p.p. 

Voor meer info, online ticketverkoop en voorverkoopadressen: www.24uurssolexrace.nl .

Nieuwste editie

maart editie