110730-Henry_van_Boxmeer_TVRDe 14e editie van de Bernheze Fiets3daagse van TRV-Bernheze is weer een geslaagd evenement geworden met ruim 2200 deelnemers. Ondanks de regen fietsten dinsdag 26 juli vanuit Heeswijk-Dinther ruim 600 mensen mee met TRV-Bernheze. Woensdag 27 juli vanuit Loosbroek waren dat er ruim 800 en op donderdag 28 juli vanuit Heesch ook nog eens 800 mensen.

Een mooie opkomst met veel gezelligheid bij de Fiets3daagse in Bernheze. De hoofdprijs van de loterij, een mooie fiets ging naar een deelnemer uit Megen.

 Elke dag konden fietsers kiezen uit een route van circa 35 en 55 kilometer. Beide routes stonden op dezelfde beschrijving, zodat deze keuze pas gemaakt hoefde te worden bij de stempelpost en pauzepunt. Bovendien konden de deelnemers één, twee of drie dagen meefietsen. De meeste deelnemers kwamen uit Bernheze of de directe omgeving maar ook waren er deelnemers uit alle windstreken van Nederland.

De Fiets3daagse begon op dinsdag met een druilerige dag. Vele fietsers kwamen met een nat pak aan bij de finish. Slechts enkelen hadden de strijd gestaakt en waren voortijdig huiswaarts gekeerd. Het overgrote deel van de deelnemers nam de regen echter voor lief en genoot toch nog van de mooie route. Deze route liep vooral door de bosrijke omgeving van de gemeente Sint Oedenrode. Op de woensdag gingen de deelnemers met goede moed weer van start. Het weer was al een stuk beter. Voor de afwisseling liep de route nu door gemeente Maasdonk en door de polder bij Teeffelen. Op de laatste dag was het prima fietsweer. De zon brak langzaam door en in de middag kon bijna spreken van een echte zomerdag. Veel fietsers maakten dan ook gebruik van de mooie terrasjes in Grave of van de vele bankjes langs de route.

Aan het einde van elke dag werden de fietsers binnengehaald door gezellige accordeonmuziek. Ook waren de levensmiddelen uit de dagloterij uitgestald. Geassisteerd door twee jonge vrijwilligers konden de deelnemers zien of ze in de prijzen waren gevallen. De laatste dag reikte TRV-Bernheze een fiets uit aan de heer Kling uit Megen. De fiets werd door de fietsenzaken Jack Martens Nistelrode, Brima Heesch en Van Esch Heeswijk-Dinther ter beschikking gesteld. Overige sponsoren die dit jaar de fiets3daagse ondersteunde waren Crystal Clear en de Rabobank Bernheze-Maasland. In 2012 wordt het derde lustrum gevierd en wordt de Bernheze Fiets3daagse gehouden op 24, 25 en 26 juli. Meer informatie hierover wordt te zijner tijd via www.TRV-Bernheze.nl bekend gemaakt.

Tekst en fotografie: Henry van Boxmeer

Nieuwste editie

maart editie