kersouwe_logoWie is dat meisje dat zo hard kan lopen? Dat meisje is Atalanta! Woensdagmiddag 14 juli a.s. vindt om 15.00 uur in Natuurtheater De Kersouwe de première van ‘Atalanta de hardloopheldin’ plaats. De overige voorstellingen worden gespeeld op woensdagmiddag 21 juli en 28 juli, beiden aanvang 15.00 uur. Daarnaast zijn er nog twee avondvoorstellingen gepland op zaterdag 24 juli en 31 juli. Deze voorstellingen beginnen om 19.00 uur.

Meteen na haar geboorte werd Atalanta door haar vader de Koning te vondeling gelegd, zo teleurgesteld was hij dat hij een dochter had gekregen en geen zoon. Een lieve berin vond haar en redde haar door haar berenmelk gegeven. Later is Atalanta door een jagersstam uit de bossen opgevoed. Door de berenmelk is Atalanta berensterk, slim en snel geworden. Er is geen ander die zo goed kan jagen en zo hard kan lopen als zij.

Op een dag verslaat Atalanta in haar eentje een reusachtig everzwijn. Ze wordt een beroemdheid in stad en dorp. Jongens willen met haar naar feestjes, meisjes zijn jaloers en willen tegelijkertijd haar beste vriendin worden. Iedereen bewondert haar en wil iets van haar. Maar Atalanta wil niets weten van de stadsmensen. Omdat ze weet dat ze de beste hardloper in de omgeving is daagt ze iedereen uit die iets van haar wil. ‘Hij of zij die sneller is dan ik, wint wat hij wil.’ Maar wie van haar verliest zal een vervelende straf ondergaan.

En dan komt Hayo op haar pad …  

Atalanta is een kleurrijk verhaal over vriendschap, vooroordelen en over de angst voor het onbekende. Een geweldige voorstelling voor jong en oud waarin realiteit en fantasie door elkaar lopen ….

Entree € 3,50. U kunt uw kaartjes bestellen via www.kersouwe.nl.

Nieuwste editie

maart editie