Speelman_en_SpeelmanHet muzikale cabaretduo Speelman & Speelman is groot in kleinkunst. Dat blijkt vooral uit hun populaire laatste album ‘Wakker in de Stad’. Deze titel typeert het tweetal. 'Wakker in de stad' slaat op het gegeven dat je vaak 's nachts in bed pas over je leven begint na te denken. Dit geldt in ieder geval voor de Speelmannen die op 7 augustus te gast zijn in de Kersouwe.

Daan en Joost Speelman werden in 2005 tweede in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. In 2008 brachten de jongens hun eerste CD ‘Oog van de Orkaan’ uit. Het duo is al jaren een grote publiekstrekker op het welbekende Oerol Festival en zijn geregeld te horen op radio 3FM in het programma van Giel Beelen met hun eigen onderdeel, Weekie wat een Weekie. Ook zijn de broers te zien tijdens het roemruchte televisieprogramma ‘Spuiten en Slikken’ van BNN waar ze hun lied over drugs, ‘Retestrak,’ live uitvoeren.

Als stadsgenoten in Haarlem gaan ze al jaren om met JanPeter Hoekstra van Krezip, maar tot vorig jaar bleef het vooral bij praten over muziek. In de studio ontdekten ze dat ze ondanks de verschillende muzikale achtergronden een bijzondere muzikale klik hadden. JanPeter besloot de nieuwe plaat te gaan produceren van Speelman & Speelman. Het resultaat is een zeer gevarieerde, vrolijke, uptempoplaat. Speelman en Speelman spelen in de Kersouwe met Joost van Haaren op bas, JanPeter Hoekstra op gitaar, Bram van den Berg op drums, Jeroen van der Blom op toetsen en Emil Szarkowicz strijkers. Een vrolijke muzikale avond met pittige crosstalks en verrassende liedjes. Meer info: www.kersouwe.nl

Zaterdag 7 augustus, aanvang 21.00 uur, entree 12,50. U kunt uw kaartjes bestellen via www.kersouwe.nl.

Nieuwste editie

maart editie