110807_BokkenrijdersKomende zondag 14 augustus gaat in natuurtheater de Kersouwe de grote voorstelling "Bokkenrijders, de nacht in..." in première. De voorstelling begint om half 3. Het stuk is geregiseerd door Harold Schraven, met een tekstbewerking van Lucas de Waard. De voorstelling is daarna nog te zien op 19, 21, 26 en 28 augustus en op 2 en 4 september. De entree is € 10,00

Bokkenrijders, de nacht in’ vertelt het verhaal van twee vrienden, Daniel en Bastiaan, in de tijd dat de bendes van de Bokkenrijders actief waren. De schout laat onverwacht mensen oppakken uit het dorp. Buren lopen over  en niemand kun je vertrouwen. Geen enkel moment  weet je wie er gebrandmerkt is als Bokkenrijder en wie je zal helpen. In deze onzekere en barre wereld groeien de twee vrienden  uit elkaar omdat ze beiden een eigen weg kiezen.

Dit is een tijd waarin de dunne en breekbare lijn tussen goed en kwaad snel overschreden wordt. Waar het eerst slechts om een verwijdering van vriendschap gaat wordt het contrast gedurende de tijd scherper en komen de vrienden uiteindelijk tegenover elkaar te staan. Naast spannende en angstige momenten is er ook plaats voor liefde. Gelukkig heeft Daniel Anna en zij staat hem bij in zijn strijd.

De Kersouwe gaat met dit stuk, dat perfect hier in de bossen van Heeswijk past, het toneel vullen met paarden, koetsen en veel volk. Er wordt gezongen en gedanst, gevochten en plezier gemaakt. De Bokkenrijders, dorpelingen en mannen van het gezag gaan met  elkaar op de vuist en lokken elkaar in hinderlagen. Het dorp lijdt eronder maar vecht terug. En daarna wordt er gedronken! Kortom een ouderwets Kersouwe spektakel met een spannend verhaal , gevechten, levende dieren en uitbundig  feest op het toneel.

Nieuwste editie

maart editie