bernhezeDit lustrumjaar viert Nederland dat we 65 jaar geleden zijn bevrijd.Ook de gemeente Bernheze viert feest. Op 5 mei 2010 organiseert de gemeente samen met de Oranjecomités en een aantal vrijwilligers het Bernhezer Bevrijdingsfeest in en nabij de kantine van Prinses Irene op sportpark De Schellen in Nistelrode.

  Ophalen Bevrijdingsvuur in Wageningen

In de nacht van 4 op 5 mei halen 12 lopers (twee uit iedere kern) het Bevrijdingsvuur op in Wageningen en brengen dit naar Nistelrode. Ook burgemeester Heijmans maakt deel uit van de lopersgroep. Op 4 mei vertrekt het gezelschap om 22.00 uur naar Wageningen en 5 mei om 8.00 uur ’s morgens is de geplande aankomst bij het sportpark in Nistelrode.

 Ontbijt

Op 5 mei is er om 9.00 uur een Brabants ontbijt met onder andere de lopers, de Oranjecomités en de veteranen uit de gemeente. Tijdens het ontbijt zal de gemeentedichter Ad van Schijndel enkele gedichten voordragen.

 Bevrijdingsvuur

Om 11.00 uur ontsteekt de burgemeester het Bevrijdingsvuur met medewerking van de fanfares en gilden.

Rond 12.00 uur brengen de lopers het Bevrijdingsvuur naar de diverse kernen. Hier zal het Bevrijdingsvuur worden ontstoken door een vertegenwoordiger van het college en in aanwezigheid van het Oranjecomité van de desbetreffende kern.

 Avondprogramma

Om 17.30 uur begint het avondprogramma met een optreden van de Kinder Tejater Groep Speelgoetd.

Verder zijn er optredens van Bernhezer verenigingen en andere talenten met muziek, zang en dans waaronder: Fanfare St. Lambertus/Gitaarvereniging De Helodies/Dancing Kids/

Smartlappenkoor Nistelrode/Balletgroep Nistelrode/Dweilorkest Blue Band/Cabaret De Zandkruiers/Koor Young Voices/Trio Henk Habraken/Band M2B/Koor Frappant en de Streetdancegroep Vorstenbosch.

 Vanaf 21.30 uur wordt het programma afgesloten met een grandioze feestband: Big Nick

 Alle activiteiten zijn gratis.

Nieuwste editie

maart editie