080511-wvdl-dorpszeskamp_21.jpgOp 1ste Pinksterdag, zondag 31 mei, vindt op het terrein van Voetbalvereniging Heeswijk het grootste eendaagse evenement van HDL weer plaats, de Dorpszeskamp. Dit jaarlijks terugkerende spektakel met ruim 250 deelnemers wordt voor de 24ste keer georganiseerd.De opbouw is al weer in volle gang.  Dit jaar wordt het een speciale editie, omdat er een samenwerking tot stand is gekomen met de KBO Dinther die in mei hun 50-jarig bestaan vieren. Sporthal De Zaert zal daarom de gehele zaterdag gebruikt worden door de 'oudere' Dintherse inwoners voor een uiteenlopend programma, met een kerkdienst en diverse muzikale optredens. Op zondagavond tovert de 'jeugd' van HDL De Zaert om tot sfeervol feestpaleis voor de laatste proef. 

De Stichting Dorpszeskamp HDL laat de 24 deelnemende teams ’s ochtends om 10 uur beginnen aan de 7 veldproeven, waaronder het vertrouwde waterbassin en ook de zeephelling moet weer bedwongen worden. Nieuw is het duofietsen en voor het eerst zit er ook een denkproef bij! ’s Avonds om 20.00 uur begint zoals gezegd proef 8, de playbackshow, in sporthal De Zaert in Dinther gehouden. Aansluitend vindt daar ook de prijsuitreiking en de loterij plaats.

 

Op sportpark De Ballendonk is iedereen van harte welkom om de teams gedurende de dag aan te moedigen. De playbackshow ‘s avonds is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Er zijn ongeveer 200 toegangsbewijzen beschikbaar voor de vrije verkoop, dus zorg dat je er snel bij bent! De toegangsbewijzen zijn vanaf maandag 25 mei te koop voor € 5,- bij de kantine van Voetbalvereniging Heeswijk. 

 De inwendige mens hoeft 31 mei uiteraard niets tekort te komen, want er zijn verschillende versnaperingen aanwezig en voor de kinderen is er tevens een luchtkussen. Aangezien de parkeergelegenheid voor auto’s beperkt is, zijn het evenemententerrein en De Zaert het beste bereikbaar te voet of per fiets. 

 

Nieuwste editie

maart editie