110430kruiden_petrushoeveOp zondag 8 mei vindt op het terrein van de Firma Verkuijlen aan de Boterweg 2 in Heeswijk-Dinther het evenement ‘Duurzaam Genieten’ plaats.Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. De officiële opening is om 12.00 uur door wethouder van der Pas van de gemeente Bernheze, mede-sponsor van dit evenement.

110430muurtje_japanse_tuinVoor dit evenement is een speciaal voor deze dag een Tuinenfietstocht georganiseerd door VVV Heeswijk-Dinther, waarin twee tuinen zijn opgenomen die alleen deze dag voor publiek toegankelijk zijn!

 Het wordt ons allemaal steeds duidelijker dat we zuiniger moeten zijn. Zuiniger op de grondstoffen waarvan onze producten gemaakt worden, zuiniger met energie, zuiniger op de natuur als we op de langere duur ook nog willen genieten.

 

110430melkcarousselDuurzaam en duurzaamheid zijn woorden die iedereen zo langzamerhand wel kent maar lang niet altijd worden geassocieerd met genieten.

 

Horen, zien, bewegen, proeven: ‘Duurzaam Genieten’:

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ laten o.a. Restaurant 9 en Het Sentiment u proeven hoe lekker ‘eten van wat het seizoen nu te bieden heeft’ is. Geen van ver ingevlogen, dus met kostbare brandstof, maar lokaal geteelde groente en fruit! Geen fabrieksijs maar ijs van eigen boerderij, lokale wijn en lokaal geteelde kruiden.

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u zien wat u zelf aan energiebesparing in uw huis kan doen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van  zonnepanelen.

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u zien dat niet alles wat kapot is, weggegooid hoeft te worden, maar vaak gerepareerd kan worden. (tenzij het een ‘energieslurpend apparaat’ is dat beter vervangen kan worden door een energiezuinige versie).

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u zien hoe energiezuinig autorijden, als je toch persé moet, ook mooi autorijden kan zijn.

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u kennismaken met elektrische scooters.

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u voor het eerst kennismaken met de elektrische huurfietsen van VVV Heeswijk-Dinther om de toerist uit de auto en op de fiets te krijgen zodat die nog meer kan genieten van onze prachtige, groene gemeente Bernheze.

Tijdens ‘Duurzaam Genieten’ kunt u ook kijken in bijzondere tuinen waarvan er twee alleen op 8 mei voor u open zijn: De tuin van de familie Van Bakel aan de Schoonstraat 101, in Heesch die op de ‘Peelrandbreuk’ ligt waardoor de ‘wijstgronden’ zijn ontstaan, en de ‘heemtuin’ van ‘Search’ in Heeswijk-Dinther.

De Tuinenfietsroute van VVV Heeswijk-Dinther is 42 km lang, kunt u starten vanaf 10.00 uur in Heesch en Heeswijk-Dinther en: Gratis downloaden

Via deze site,

Via www.lekkerwegineigenland.nl,

Via www.regio-vvv.nl,

Afhalen bij de VVV in Heeswijk-Dinther, Raadhuisplaza 18a, Heeswijk-Dinther

Uit deze editie knippen.

Nieuwste editie

maart editie