mrranja.gifDe kindervakantieweek is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens de kindervakantieweek worden de kinderen ingedeeld op basis van de basisschoolgroep. Dit is voor Loosbroek en Heeswijk-Dinther anders. In Loosbroek is de indeling in Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw.
In Heeswijk-Dinther hebben we 4 groepen: Ieniemieniebouw, Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw. Iedere bouw heeft zijn eigen programma. De week gaat van start op maandagmorgen en duurt tot en met vrijdagmiddag, in de laatste week van de basisschoolvakantie.

De hele week staat in het teken van een thema. Rond dit thema wordt dagelijks een theaterstuk opgevoerd. De ontknoping van het verhaal van dit theater is op vrijdagmiddag en is tevens de afsluiting van de week. Dit jaar is het thema Circus. Dit heeft alles te maken met het bezoek wat de kindervakantiweek krijgt van Circus Ranjola. We hebben dit circus kunnen strikken om een geweldig optreden te komen geven op vrijdag 15 augustus. Daar volgt tezijnertijd zeker meer informatie over.

Het belangrijkste van de hele week is het bouwen van een hut. Hiermee beginnen de kinderen, met hulp van de leiding, op maandagochtend. De hele week wordt deze hut verfraaid door verven, stofferen, meubeltjes maken enz. Op vrijdagochtend moeten deze kunstwerkjes helaas weer afgebroken worden.

Verder zijn er de hele week activiteiten zoals sport en spel, knutselen, speurtocht en bosspelen. Bij mooi weer komt de brandweer langs voor het brandweerspel. De oudste kinderen, de bovenbouw, hebben een nachtspel op de woensdagavond met een overnachting.
Kortom een hele week vol plezier voor zowel de kinderen als alle vrijwilligers.

Voor en tijdens de KVW zullen we via deze site iedereen op de hoogte gaan houden van het wel en wee van Circus Ranjola want het heeft er alle schijn van dat daar niet alles koek en ei is. We gaan het de komende weken zien, horen en lezen.

Nieuwste editie

maart editie