roefeldag2008.jpgOp zaterdag 16 mei vindt de 11e Bernhezer Roefeldag plaats, georganiseerd door Stichting Ranja en Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch. Op deze dag kunnen kinderen van groep 7 en 8 bij verschillende bedrijven een kijkje nemen om te zien hoe het er bij zo’n bedrijf nou precies aan toe gaat. Er wordt gekeken, geroken en geproefd, soms zelfs letterlijk, zoals bij de bakker.

Maar ook een varkenshouderij kan worden bezocht of de schoonheidsspecialiste. Heel divers dus en omdat je 3 bedrijven mag bezoeken deze dag kun je heel wat te weten komen!  Bij de meeste bedrijven kan aktief worden meegewerkt, leuk en leerzaam dus!

De inschrijfformulieren worden op 30 en 31 maart op alle scholen uitgedeeld.  De deelnemende kinderen stellen groepjes van 4 samen en gaan onder begeleiding van een volwassene 3 bedrijven van binnen bekijken.
Kinderen van het speciaal onderwijs die in Bernheze wonen en tussen de 10 en 12 jaar oud zijn, zijn deze dag van harte welkom om mee te doen. Zij kunnen zich opgeven bij Miranda van Asseldonk, tel. nr. 0413-229389.
Hebt u een bedrijf en wilt u graag uw deuren voor nieuwsgierige en leergierige kinderen openzetten, ook dan kunt u zich melden op bovenstaand nummer. Samen kunnen we ook dit jaar de roefeldag tot een succes maken!


Gulle gevers bedankt!

In de week van 2 t/m 7 maart is er door Stichting Ranja gecollecteerd voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst van deze collecte gaat naar Jantje Beton maar de andere 50% mag Stichting Ranja zelf houden en besteden. Er is  €1254,47 opgehaald, een prachtig bedrag! We zijn hier erg blij mee en het zal zeker goed besteed worden.  Nu kunnen we o.a. tijdens de kindervakantie week de kinderen verblijden met een huifkartocht en kan er nieuw knutselmaterialen aangeschaft worden. Bij deze willen we iedereen die heeft gegeven van harte bedanken! 

Nieuwste editie

maart editie