roefeldag_2007.jpgOp zaterdag 16 mei vindt de jaarlijkse Roefeldag, georganiseerd door Stichting Ranja, weer plaats. Veel kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs gaan op zaterdagochtend langs drie bedrijven om kennis te maken met de werkzaamheden, de sfeer en de mensen in de bedrijven. Een lange lijst van bedrijven en instelling zetten hun deuren open.
Sinds 1999 organiseert stichting Ranja in samenwerking met stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch de Roefeldag voor de gehele gemeente Bernheze. De Roefeldag wordt landelijk ondersteund door Jantje Beton, stichting Ideëel.

Roefelen is het Belgische woord voor snuffelen, nieuwsgierig maken, stimuleren tot onderzoek.
Wij willen kinderen die dag een kijkje laten nemen in de wereld waarnaar ze zo nieuwsgierig zijn: “De grote-mensen wereld”. Die dag kunnen zij een kijkje nemen in en deelnemen aan activiteiten bij bedrijven, organisaties en instellingen. Zij mogen in groepjes van 4 kinderen, onder begeleiding van een volwassene, een bezoek brengen aan 3 roefelbedrijven. De bedoeling is dat zij tijdens dit bezoek te weten komen wat er zoal gebeurt bij dit bedrijf, door daar ook actief in mee te werken. Dit kan onder andere door werkzaamheden aan de kassa in de supermarkt, het planten van bloemen bij een hoveniersbedrijf, een muurtje metselen bij een aannemersbedrijf enz. enz.
Ieder jaar verlenen in de gehele gemeente zo’n 130 bedrijven hun medewerking aan deze dag. Hierdoor is het voor ons mogelijk om een zeer uitgebreid aanbod te doen aan alle deelnemende kinderen.

De roefeldag is voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool en het bijzonder onderwijs.

Nieuwste editie

maart editie