jong_nederlandElk jaar organiseert Jong Nederland HDL de Veldslag in het 2e weekend van september. Dit jaar zal dit op zaterdag 10 september zijn. De Veldslag is een geweldig evenement met voor ieder wat wils. Hierbij gaan vanaf 14:00u de poorten bij ons clubgebouw in de veldstraat in Heeswijk open en hebben we spellen, luchtkussens, klimwand, tokkelbaan en vele attracties voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Ook zullen er diverse workshops zijn van onder andere de brandweer en van echte graffitiartiesten. Omdat we dit jaar 50 jaar bestaan pakken we extra groot uit. De attracties zijn nog groter en hebben we een heuse kinderband op het programma staan. De band ' Knallen Maar' is een geweldige coverband die de leukste kinderhits speelt. Overal worden muziekstijlen ontdekt. In de teksten worden de avonturen beschreven. En...als je goed oplet, leer je nog een mondje over de grens ook. Onder het motto 'iedereen is een ster' leveren de kinderen zelf ook een bijdrage door mee te spelen, te dansen of te zingen.
Met de workshops hebben we dit jaar ook extra uitgepakt. De brandweer zal langskomen en er zal een echte graffitiartiest zijn om samen met de kinderen een muur van ons clubgebouw te versieren.

Vanaf ongeveer 17.00 uur zullen een 5-tal pop/rock bands voor een muzikaal hoogstandje zorgen. Deze zullen tot na middernacht de veldstraat op zijn grondvesten doen schudden. De Koppersnellers zullen overdag over het terrein lopen en overal een feestje bouwen met hun
nieuwe generatie Brass-muziek.

Op het podium zal rond half 6 de lokale coverband Zoetkees optreden. Hun repertoire beperkt zich niet tot één soort en ze maken van elk optreden een feest. Zo spelen ze nummers van 'Kings of Leon' tot nummers van 'Tina Turner'.

Groovebloedig is een band met een geheel eigen sound. Met hun mix van funk, rock en hiphop krijgen zij elk publiek op zijn kop. Sinds kort heeft Groovebloedig een eigen EP uit. Deze is te downloaden op www.Groovebloedig.com. Helaas zal hun bassist Joep gaan stoppen met de band. Wie Groovebloedig nog heel graag wil supporten in deze formatie, móet bij de Veldslag aanwezig zijn.

Hierna zal Twenty Sicks de tent doen ontploffen. Dit trio is gevormd uit de band Rezult en weet op akoestische maar toch energieke wijze een afwisselend repetoire neer weet zetten. Dit doen zij door bekende covers in een rock 'n roll jasje te gieten.

Staal met Glazen laat je met haar eigen nummers en covers vol Nederlandstalige pop, ska, folk en feestmuziek alle hoeken van de dansvloer zien. Al tien jaar is deze band de oorzaak van menig uit de hand gelopen feestje in het land. Met een overweldigende combinatie van een energieke live-act en aanstekelijke muziek zorgen deze acht vrienden voor een avond om nooit te vergeten.

In 1961 is Jong Nederland HDL opgericht om de jeugd van Heeswijk, Dinther en Loosbroek op een sportieve, creatieve, sociale en vooral een vermakelijke manier te laten ontspannen. Al 50 jaar hebben we iedere week 's avond en gedurende het weekend activiteiten voor onze
jeugdleden. Ze worden daarbij ingedeeld op leeftijd en op die manier kunnen we het programma bieden wat de kinderen leuk vinden.

Spel, creativiteit en buitenleven staan daarbij hoog in het vaandel. De activiteiten zijn heel divers en in onze blokhut kunnen we daar ruimte aan bieden. Zo sporten we in de speelzaal, paaltjesvoetbal, tjoekbal, volleybal en trefbal zijn een aantal voorbeelden. Ook hebben we een uitklapbaar podium dus de nodige playbackshows en voorstellingen zijn daar al ten toon gespreid. Op het speelveld hebben we ruimte om te pionieren, te voetballen en de meer eigenzinnige spellen te doen zoals fortbal en bulldoggen. In de knutsel- en ledenruimte binnen is ruimte om gezellig bij te kletsen en te knutselen.

Dan hebben we nog de nodige weekendjes, toernooien, festivals en een back to basics kampweek. Veelzijdig dus met voor ieder wat wils. Dat maakt Jong Nederland ook een leuke sociale aanvulling op de vrije tijdsbesteding van uw kinderen. Loop dus gerust even binnen, want een keertje komen kijken mag natuurlijk altijd!

De Veldslag duurt van 14:00 tot 1:00 uur en de entree is de gehele dag gratis!

Kijk voor meer informatie ook eens op www.jongnederlandhdl.nl.

Nieuwste editie

maart editie