Loco loco vrijdag bw rechtIn diverse media werd het evenement al groots aangekondigd met uitspraken als ‘het belooft een spektakel te worden’ en ‘drie dagen lang feesten in de hei’. Als het om de eerste dag gaat, is hier absoluut geen woord over gelogen. Wat was het direct alweer gezellig, gemoedelijk en sfeervol op het drassige feestterrein van de 24-uurs Solexrace. Gister alleen nog feesten, vandaag feesten en starten met 24 uur solex rijden.

Confetti in je bier
’s Middags stroomde de camping al vol met (voornamelijk) jongeren uit alle windstreken van het land. Een gezellige, maar nu al natte bedoeling. Dat mag de pret zeker niet drukken en de meesten vertrekken om 18:00 uur dan ook direct naar het festivalterrein, samen met de vele bezoekers die met fiets of auto de bordjes naar het terrein weten te vinden. De (E-)tickets worden gecheckt bij zowel kassa als muntenbalie en het feest kan losgaan. MarcelV draait de eerste uurtjes aan elkaar, totdat het feestduo Pap & Pudding het podium betreedt. Met carnavaleske liedjes over belangrijke zaken in het leven als confetti in je bier en de omvangrijke voorgevel van Mariëlle – belangrijke zaken voor iemand met al behoorlijk wat pintjes achter de kiezen dus – weten zij een flinke dosis humor de tent in te slingeren. Na deze feestmuziek is het de beurt aan de drie jonge mannen van de Loco Loco Discoshow, bekend van hun optredens (in eigen tent) op festivals als Paaspop en Festyland. Ook in Heeswijk weten zij het publiek voor zich te winnen.

Pap en Pudding op Solexrace 2014Brommers & solexen
Voor sommige bezoekers van de 24-uurs Solexrace bestaat dit weekend vooral uit feesten, maar voor een groot aantal uit meer dan dat: zij doen mee met de bekende 24-uurs Solexrace of met de Brommerrace, die op zondag gereden wordt. Sommige deelnemers geven aan toch al vrij zenuwachtig te zijn, maar hebben er ook het volste vertrouwen in. De solexen zijn gekeurd en klaar voor de start, zaterdagmiddag om 16:00 uur. Op maarliefst vier podia zullen op zaterdag optredens zijn: het hoofdpodium (de tent), de eettent, Stanserhorn en Xanadu. Het gehele muziekprogramma is te vinden op www.24uurssolexrace.nl. Kaarten zijn aan de deur nog verkrijgbaar. De organisatie –die ook dit jaar alles weer top in orde heeft- heet u van harte welkom.

 

Redactie: Ilse Brekelmans

Nieuwste editie

maart editie