Solexrace 2014 ZaterdagNa een knallende start op de vrijdagavond, is de feeststemming op zaterdagmiddag doorgezet. De 24-uurs Solexrace is om 16:00 uur gestart onder toeziend oog van een groot aantal bezoekers. René van Rooij, medeorganisator en bandlid

van de WC Experience en Pap & Pudding, gaf het startsein voor deze legendarische race.

Luiers en snotneuzen
De solexrace is uiteraard datgene waar het tijdens dit weekend om gaat. Toch is er veel meer te doen dan dat, zoals de brommerraces die op zondag gereden worden. Op zaterdag mocht er al geoefend worden op de baan, die voorzien is van listige bochten en heuvels. De deelnemers zijn opgedeeld naar leeftijd, waarbij vooral de jongste categorieën – de luierklasse en de snotneuzenklasse – het afgelopen jaar in aantallen gegroeid zijn. Volgens organisator Roy van der Heijden mooi om te zien hoe nog meer inwoners van Heeswijk en Dinther ook op deze manier betrokken raken bij dit dorpse evenement. Op zondagmiddag zullen van half 2 tot 3 uur de races gehouden worden.

Bakkes oep ne kaai
De deelnemers aan de solexrace zijn vol goede moed gestart, maar bij een aantal teams zat het toch al vrij snel tegen: een ongelukje hier, een kapotte solex daar. Ook speelt de vermoeidheid al snel op, zeker als de muziek om 3 uur ’s nachts is afgelopen en de feestgangers huiswaarts keren. Die feestgangers, en de deelnemers toch ook enigszins, hebben genoten van spectaculaire optredens van de bands Meuk, AC Dixie, WC Experience en Memphis Maniacs. Mooi om te zien hoe vertrouwde ‘huisband’ WC Experience slechts het begindeuntje in hoeft te zetten en het publiek uit volle borst de tekst volledig meezingt. Een echt festivalgevoel komt bij de bezoekers direct bovenborrelen. Voor degene die nog niet voldoende gefeest hebben, kunnen daarna nog terecht in de feestzalen van Stanserhorn en Xanadu.

Afsluitende dag
Op zondag zal om 16:00 uur de solexrace eindigen en zal snel daarna bekend worden wie dit jaar de snelste was tijdens die 24 uur. Vast gegeven is dat de teams het bekende goede doel KiKa steunen. Een ambassadeur van deze organisatie zal na afloop van de race weer een mooie cheque in ontvangst mogen nemen, want bekend is al dat onder andere team Café De Poot uit Lith meer dan € 7000,- heeft opgehaald. Naast de finish van de solexrace en de brommerrace zal ook het podium weer veelvuldig gebruikt worden. Om 10:00 uur starten de leden van Fatboys nie Slim met hun unieke optreden. De leden, allen inwoners van Heeswijk, hebben er naar eigen zeggen hun tour in Amerika voor moeten afbreken.. Dat belooft wat! Meer over het (muziek)programma is te vinden op www.24uurssolexrace.nl.

Redactie: Ilse Brekelmans

Nieuwste editie

maart editie