Solexrace 2014De eerste twee dagen van de achtste editie van de 24-uurs Solexrace  zaten er vannacht alweer op. Voor de deelnemers loopt die tweede dag echter vrij ongemerkt over in de derde dag; zij hebben de nacht doorgehaald om zoveel mogelijk rondjes op een goedlopende solex te kunnen rijden. Vanmiddag om 16:00 uur stopte het gepruttel van de solexen en kon iedereen genieten van de laatste uren van het solexweekend. Na een geweldige show van de Dirty Daddies werd zowel het bedrag voor KiKa als de einduitslag bekend gemaakt.

KiKa
De organisatie KiKa is enorm blij met de steun die zij jaarlijks krijgt van het solexevenement in Heeswijk, vertelt ambassadeur Tom Jones. Om deze reden heeft hij een extra gast meegenomen: de voorzitter van KiKa. Samen eren zij de vijfkoppige organisatie van de 24-uurs Solexrace door ze een speldje te schenken, waardoor zij officieel tot ambassadeur van KiKa zijn benoemd. Ook dit jaar is het bedrag, dankzij alle deelnemers en de extra bedragen die zijn opgehaald, ontzettend hoog. De cheque voor KiKa geeft aan dat dit jaar € 27 803,22 voor het goede doel is opgehaald!

Uitslagen
Na de overhandiging van de cheque volgden de namen van de top 10 van zowel de mannen als de vrouwen. De organisatie kan zich af gaan vragen of het onderscheid tussen mannen en vrouwen nog wel gemaakt moet worden, aangezien twee vrouwenteams zich in de top 10 hebben weten te vechten. Een unieke prestatie. De winnaar bij de vrouwen is team 37: Girl power Heeswijk. Zij zijn vierde geworden in de algehele uitslag. Bij de mannen heeft team 104: Solexracingteam Ad van Heerbeek Heeswijk veruit de snelste tijd neergezet, door een verschil op te bouwen van 21 rondjes met de nummer 2. De originaliteitprijs is gewonnen door team 49: Girls just wanna have fun on the solex Moergestel. Met hun 'Josie-solex' en Mario, Luigi en Princess als rijders hebben zij de strijd met het team van Loesje & de G-spots weten te winnen.

Einduitslag 24-uurs Solexrace 2014, top 5:
1 Solexracingteam Ad van Heerbeek Heeswijk, team 104
2 Ut gu nie vanzelluf Heeswijk, team 102
3 Solexteam De snelle slak 1 West-Kapelle, team 25
4 Girl power Heeswijk, team 37
5 Kromme Trapper 2 Zeeland, team 42

Top 3 vrouwen:
1 Girl Power Heeswijk, team 37 (nr. 4 in de algehele uitslag)
2 Euro-power Heeswijk, team 103 (nr. 7 in de algehele uitslag)
3 Solexteam De snelle Slak 2 West-Kapelle, team 24

Redactie: Ilse Brekelmans

Nieuwste editie

maart editie