oogstfeetsDe bakkers Lamers uit Heesch/Oss, De Kilsdonkse Molen en De Meierijsche Museumboerderij uit Heeswijk-Dinther organiseren al voor het zesde jaar het oogstfeest bij de molen dat in het teken staat van de nieuwe oogst, het malen van het graan en het bakken van het brood. Ongeveer 22 bedrijven presenteren zich met producten variërend van honing tot bier en kaas tot boerderij ijs. De prachtige Kilsdonkse Molen is te bezichtigen en de vakkundige molenaars laten zien hoe het malen werkt. Van het gemalen graan worden door de bakkers Lamers ter plekke speltbroden gebakken. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Ze kunnen lekker rollebollen in het hooi, verse suikerwafels versieren, meerijden op een paardenkar en zelfs hun eigen springtouw maken bij de touwslager. Verder kunnen zij flink aan de slag met een dorsvlegel om graan te dorsen samen met de Stofvreters. Er is zoals elk jaar een fietstocht uitgezet vanuit Heesch naar de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther.

De museumboerderij is een mooie rustplaats om heerlijk even te vertoeven en de ogen de kost te geven. Bij aankoop van een kop koffie ontvangt u een lekkere traktatie van de bakkers Lamers. Gratis.

Daarna fiets u door naar het gezellige terras bij de molen waar u onder het genot van een drankje even bij kunt komen terwijl de muziek overal klinkt.

De entree is gratis…….een leuke dag voor jong en oud.

Nieuwste editie

maart editie