24 uurss_solexraceWitte rook uit de schoorsteen van café/zaal Stanserhorn: het uitgebreide feestprogramma is helemaal opgetuigd en goedgekeurd. De 24-uurs Solexrace wordt dit jaar georganiseerd op 21, 22 en 23 augustus en dat is alweer de negende keer! Elk jaar (st)rijden meer dan 100 teams uit binnen- en buitenland op hun Solex 24 uur lang voor de eeuwige roem en voor Kika (kinderen kankervrij). Het festijn wordt dit jaar uitgebreid met de Brascross, waaraan je (vanaf een leeftijd van 5 jaar) kunt deelnemen op een brommer, motor, grasmaaier of elk ander gemotoriseerd voertuig. Met de komst van een extra feesttent op het Brascrossterrein is het muziekaanbod ook nog eens flink uitgebreid en wordt het hele driedaagse feest alweer grootser dan ooit tevoren.

Driedaags feestprogramma

De 24-uurs Solexrace staat altijd garant voor drie dagen feest en spektakel. Dit jaar gaat daar weer een flink schepje bovenop met de komst van een extra feesttent. In de drie tenten komen elke dag verschillende muziekstijlen aan bod. Zo zullen Mental Theo, de Snollebollekes en de prettig gestoorde mannen van Nondeju 90’s op vrijdag 21 augustus de tent op het Solexterrein op z’n kop zetten, terwijl in de tent op het Brascrossterrein flink wordt gerockt door mede-organisator WC Experience, Dinteren dut Normaal en de Picadilly’s uit Heesch.

Zaterdag valt om 16.00 uur het startschot van de Solexrace en dan barst het feest ook die dag weer direct los met onder andere de jonge honden van Free Beer, Baby Blue, Band & Breakfast en BZB. De Brascrosstent is op de zaterdag de dance-tempel waar het ongetwijfeld een complete chaos zal worden, mede dankzij The Passion, Puinhoop Kollektiv en The Darkraver. Ondertussen staan anderen op de tafels te dansen en heerlijk mee te zingen met de alleskunners van Say Keys in de Eettent. Op de zondagmorgen is er, in samenwerking met Jong Nederland, voor de allerkleinsten een leuk en uitdagend kinderprogramma. Terwijl de solexteams aan hun laatste uurtjes bezig zijn en de brascrossers nog even flink gas geven, zal top-40 formatie Q-

size het publiek verwennen. Zodra er met de finishvlag wordt gezwaaid knallen de mannen van WC Experience het complete dak weer van de tent.

Entreetickets en meer informatie

Meer informatie over het complete feestprogramma, entreekaarten en consumptiebonnen met voorverkoopvoordeel, de camping, inschrijvingen en de reglementen vind je op www.24uurssolexrace.nl 

Foto van de solexrace is gemaakt door Bas Ulehake

Poster klein site 24 uurs-solex-race

Nieuwste editie

maart editie