091113_hulkk.jpgVrijdag 13 november is er een nieuwe editie van Verrie Herrie Fest in De Zwaan. Deze editie met Deville uit Zweden, Wallace Vanborn en Hulkk uit Belgie. Al vanaf 2004 organiseert Café De Zwaan in samenwerking met het radioprogramma Ton en Herrie een festival dat luistert naar de naam Verrie Herrie Fest.

Toen gestart om wat ruchtbaarheid aan een nieuw radioprogramma te geven, maar inmiddels uitgegroeid tot enige festival in de regio met bands die enkel eigen nummers spelen in het internationale alternatieve rockcircuit. Afgelopen jaren speelden grote namen als Triggerfinger en Samavayo en ook dit jaar staat er iets moois te gebeuren.

Hulkk: Voorheen was het Hulk , toen veranderde het in Les Anges (met de frontvrouw van Fifty Foot Combo) en vanaf eind 2008 is het Hulkk. Ze hebben een zeer lekker rockende plaat gemaakt met als titel “Bad news from Lago”. Komt dit zien en beleef de groove!

Wallece Vanborn is een band uit Gent (Belgie) die de heren van Ton en Herrie aan het einde van 2008 voor het eerst tegenkwamen. Na een spetterend  optreden hebben we deze gasten meteen vastgelegd voor deze editie van Verrie Herrie. Ze hebben inmiddels hun debuut cd opgenomen en deze moet eind dit jaar gereleased worden. Het promo cd’tje dat al langer beschikbaar is, is overweldigend ontvangen. Net een tour achter de rug aan de andere kant van de grote plas  in the U.S.A. gaan ze nu de Zwaan gegarandeerd plat spelen met een mix tussen Triggerfinger en Beck!  Een Quote: “Gas indrukken en gaan! Ballen én gevoel. Strakke gitaren en pompende drums in combinatie met een ongelooflijke stem.”

Deville uit Zweden hebben we vorig jaar al proberen op Verrie Herrie te krijgen, maar afstandsproblemen waar toen de belemmering. Nu start daags voor Verrie Herrie en 14 daagse toer door Europa waardoor ze dit jaar wel in Heeswijk-Dinther het podium zullen bestijgen. Ze staan onder contract bij het platenlabel Buzzville Records, bekend van de betere stonerbands. Deville is er daar een van, de tour staat in het teken van hun tweede album “Hail the black sky”. Uiteindelijk geeft de band maar twee optredens in Nederland dus grijp de kans om deze superband te aanschouwen. Verrie Herrie is een samenwerking tussen het radioprogramma Ton en Herrie elke dinsdagavond tussen 20.00uur en 22.00 uur op Wan FM 105.6 Fm of 87.5 op de kabel en Cafe De Zwaan te Heeswijk-Dinther.

 

Zaal open 21:00 uur, vvk 10 euro, dagkassa 12,50 info 0413-291575 www.dezwaanlive.nl

Nieuwste editie

Augustus editie