090821-phe-solex_24-uurs__8Het Doll Weekend staat garant voor drie dagen feest, spektakel en stunts. De organisatie van de Heeswijkse Solexwedstrijden is betrokken bij de organisatie van dit weekend. Tijdens het weekend, dat dit jaar op 4, 5 en 6 juni plaatsvindt op het circuit van ‘De Kattenberg’ in Spoordonk, worden doldwaze off-road races gehouden in allerlei verschillende voertuigklassen.

 Motoren, auto’s, quads of spektaculaire zelfgebouwde creaties, als het maar kan rijden, dan kan het meedoen. Daaromheen is het hele weekend rijkelijk gevuld met entertainment, feest en muziek.

De eerste editie in 2005 was meteen een groot succes, en elk volgend jaar  werd het Doll Weekend steeds groter. Inmiddels is het Doll Weekend een begrip in Brabant en is het evenement uitgegroeid tot een volwaardig festival. Met op vrijdag als startsein van het weekend een mooi feest in de feesttent, op zaterdag wordt er volop getraind en op zondag zijn er natuurlijk de races! Dit jaar wordt het festijn groter dan ooit, met spannende races en spectaculaire demonstraties. En natuurlijk is er voor jong en oud van alles en nog wat te beleven. Uiteraard is het elke avond feesten in de feesttent. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen is er zelfs een camping met heel speciale live-optredens bij een groot kampvuur.

DOLDWAZE CROSS

Tijdens Doll Weekend staat de Doldwaze Cross centraal. Je kunt uiteraard gewoon komen kijken, maar zélf meedoen is natuurlijk nog véél leuker. Er zijn diverse klasses waarvoor de deelnemers zich kunnen inschrijven, van luierklasse tot bankstelklasse. Veel deelnemers zijn al maanden bezig een zo ludiek mogelijk voertuig te creëren. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar een motortje heeft waarmee het rondjes kan crossen. Zoals bijvoorbeeld een dixi-toilet op een brommerblok, een motorboot op wielen  of een gemotoriseerde caravan.

Als het weer het toelaat kan er op zaterdag twee keer getraind worden en alleen al die publieke trainingen zijn het bekijken of meedoen meer dan waard! De deelnemers verschijnen op zondag goed voorbereid aan de start voor de doldwaze cross. Er is positief gereageerd op het vervallen van de sloopauto-klasse, want daardoor kunnen dit jaar veel meer spectaculaire eigen creaties aan de cross deelnemen, wat het niveau van Doll Weekend zeker zal verhogen.

Speciale prijs Solexklasse
Nieuw is dit jaar, in samenwerking met de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther, voor het eerst een heuse Solexklasse. De organisatie van de 24-uurs Solexrace heeft voor Doll Weekend een speciale prijs beschikbaar gesteld: wie zich in de Solexklasse het origineelst verkleedt en gedraagt, wint een felbegeerde startplaats voor de 24-uurs Solexrace ter waarde van €150,-. Zorg dus dat jij een van de 125 teams bent die daar op 21 augustus van start gaan.

SPEKTAKEL

The Big Bang

Onder het moto ‘niks is te dol’ hebben de organisatoren, naast een jump in een brandende auto over de enorme feesttent heen, nóg een spectaculaire stunt verzonnen.  Doll Weekend zal Spoordonk letterlijk op de grondvesten doen schudden.

Bij het opstarten van de gigantische ondergrondse deeltjesversneller onlangs in Genève, waren sommige mensen bang dat het botsen van de deeltjes een soort oerknal zou veroorzaken. Welnu, op zondag 6 juni ontstaat er in Spoordonk echt een oerknal. De organisatie van Doll Weekend is momenteel druk aan het werk om ’s werelds grootste carbietkanon te bouwen. Wordt er op sommige plaatsen in het land gestunt met kanonnen met enkele duizenden liters luchtinhoud, Doll Weekend is er een aan het maken van maar liefst 36.000 liter inhoud. Dat wordt pas echt knallen!

Met de oerknal van dit mega-carbietkanon wordt zondagmorgen om 11.00 uur de Dolldwaze Cross geopend, zodat alle deelnemers en toeschouwers meteen goed wakker zijn.

Brandende carjump over 30 meter

Eén andere stunt is ook absoluut nog niet eerder vertoond in Nederland: de organisatie heeft een prettig gestoord persoon bereid gevonden om op zondag, direct na de doldwaze cross, in een brandende auto over de gigantische feesttent heen te springen. Voor die sprong moet zo’n 30 meter worden overbrugd, en om het geheel in stijl af te maken landt hij bovenop een paar sloopauto’s.

Iedereen kent inmiddels de groene Opel Manta van de New Kids on the Block. Ook Doll Weekend heeft de hand weten te leggen op precies zo’n Manta, die op zondag brandend over de feesttent heen zal springen. Op dit moment moeten nog een paar aanpassingen aan de auto worden gedaan, zoals het verzwaren van de achterkant om te voorkomen dat het gevaarte tijdens de sprong te veel voorover zal duiken.

Ondertussen is iedereen natuurlijk zeer benieuwd hoe groot de vuurbal van deze ‘New Doll Kid uit Oirschot’ zal worden.

KTM Wheelyboy

Stunter KTM Wheelyboy is het hele weekend aanwezig. Hij zal elke dag de mensen verbazen door al zijn stunts met zijn KTM viertakt op z’n achterwiel te doen.

Backflips op de crossmotor

Niemand minder dan de allerbeste freestyle-crosser van Nederland, Norman Veerbeek, geeft op zondag een aantal spectaculaire shows. Veerbeek is een van de weinigen die een perfecte backflip kunnen maken met hun crossmotor.

 

FOTO-WEDSTRIJD

Er is van alles te beleven en te zien op het terrein aan ‘De Kattenberg’.  Daarom nodigt de organisatie iedereen uit om tijdens het Doll Weekend deel te nemen aan de fotowedstrijd. Er is een kategorie ‘spektakel’ en een kategorie ‘sfeer & beleving’. De hoofdprijzen zijn voor elke kategorie twee VIP-kaarten voor het Doll Weekend 2011, ter waarde van € 250,-.

Iedereen kan aan de fotowedstrijd meedoen, beroepsfotografen, amateurs, hobbyisten of zo maar bezoekers aan het Doll Weekend die een camera bij zich hebben. Wie de mooiste foto’s stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wint, zo simpel is het.

Onder de kategorie ‘spektakel’ valt alles wat met de dolldwaze cross, de stunts, het kampioensschap wc-pot-smijten of  het sumo-modderworstelen te maken heeft. In de kategorie ‘sfeer & beleving’ zijn we op zoek naar emotie, passie en vreugde, bij de deelnemers en bij de toeschouwers, overdag of s’nachts.

 

 

Entertainment-programma

Muziek in de feesttent

Bij zo’n spectaculair weekend hoort natuurlijk ook goede muziek. Elke avond is het “bal” in de feesttent.Vrijdagavond openen Plork & de Aannemers het programma met een spetterend optreden.

Op zaterdag komt de rock-coverband K-Town de tent platspelen. Daarna is de tent voor de boeruhrockers uit de Achterhoek, AC/Dixi.  Het podium wordt ingericht als een boksarena, waarin de bandleden van AC/Dixi als doldwazen tekeergaan en de meest gekke capriolen uithalen.

Zondag bestieren De Sjonnies het podium, maar bij een weekend vol dampende motoren, adrenaline en feest horen natuurlijk ook vrouwen. En dan kom je natuurlijk uit bij Shitt Happens uit Twente. Het motto van deze band is: “Let there be Rockjes”. Shitt Happen bestaat uit één man en vier vrouwen en die zijn met zijn vijven niet vies van een avondje stevig rocken.

Muziek op de camping

Het hart van het festival is natuurlijk de camping. Dat is de plek “where the magic happens”. Vrijdag- en zaterdagnacht zijn er, na het sluiten van de feesttent, op de camping bij een groot kampvuur nog extra live-optredens. Daar gaat het feesten dus gewoon door. Vrijdagnacht geven geven de jonge enthousiaste mannen van ‘The fast and the curious’, afkomstig uit Berlicum, een daverend kampvuur-concert. Zaterdagnacht is de beurt, na het feest in de tent, op de camping aan Twenty Sicks. Twenty Sicks (rock & roll acoustics) is een cover-trio dat knalt. De band bestaat uit leden van de band Rezult, bekend uit het festivalcircuit.

Publieksactiviteiten

Dit jaar is er iets nieuws: op de zaterdag is er een grote modderbak waarin het Sumo-modderworstelen wordt georganiseerd. Iedereen mag daar gratis aan meedoen. Ook dit jaar weer op zondag: het kampioenschap WC-pot smijten. Wie de WC-pot het verst weg weet te smijten wint een leuke prijs en kan de wisselbeker mee naar huis nemen.

CAMPING: the place to be!

Tijdens Doll Weekend is er heel veel te zien, te beleven én te doen. Voor degenen die er helemaal niks van willen missen (en dat wil je niet!) is er een grote gezellige camping. Daar moet je zijn, want op de camping gaat het dit jaar gebeuren. Na het sluiten van de feesttent zijn er vrijdag- en zaterdagnacht bij een groot kampvuur op de camping geweldige live-optredens.

Vrijdagnacht geven de jonge enthousiaste mannen van ‘The fast and the curious’, afkomstig uit Berlicum, een daverend kampvuur-concert. Zaterdagnacht, na het feest in de tent, nemen op de camping de mannen van Twenty Sicks het stokje over voor hún kampvuur-optreden. Twenty Sicks (rock & roll acoustics) is een cover-trio dat knalt. De band bestaat uit leden van de band Rezult, bekend uit het festivalcircuit.

Het feesten gaat dus vrijdag- en zaterdagnacht op de camping nog even door, met goede muziek en volop bier. Zonder campingkaart zul je dat echt missen, want dan kom je er niet op. Het maakt niet uit wat je meebrengt: een tent, vouwwagen, schaftkeet, caravan of kartonnen doos, maar zorg dat je op 4, 5 en 6 juni op de camping staat van Doll Weekend!

SPONSORING KWF KANKERBESTRIJDING

Doll Weekend steunt de Oirschotse Mijntje Roefs, die deel uitmaakt van het team van Rabobank Het Groene Woud Zuid, in de strijd tegen kanker. Het team gaat op donderdag 3 juni maar liefst zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen en daarmee geld ophalen voor ‘Alpe d’HuZes’, een sponsoringactie van KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengst van de entreebewijzen voor zondag 6 juni zal door de organisatie van het Doll Weekend worden gedoneerd aan dit goede doel. Naar verwachting komen er die dag circa 10.000 bezoekers naar Spoordonk. 

Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. In 2009 werd hiermee een recordbedrag van bijna 6 miljoen Euro opgehaald! Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit gebeurt door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Alpe d'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

De organisatoren van het Doll Weekend zijn van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’, evenals de meeste bezoekers trouwens. Ze zijn erg begaan met iedereen die geconfronteerd wordt met kanker en dus toont de organisatie van ganser harte haar maatschappelijke betrokkenheid bij dit sympathieke sponsorproject. Op zondag 6 juni zal daarom een deel van de opbrengst van ieder entreebewijs voor het Doll Weekend worden gedoneerd aan dit goede doel. Er worden op die dag 10.000 bezoekers verwacht.

Meer informatie over de actie ‘Alpe d’HuZes’ van KWF Kankerbestrijding op www.opgevenisgeenoptie.nl

INSCHRIJVEN EN KAARTVERKOOP

Jezelf inschrijven kan nog (via de website www.dollweekend.nl) en kost €60,- per deelnemer. Hiervoor mag je meedoen aan de races en heb je het hele weekend vrij toegang tot de feesttent én de camping. (Onder degenen die een campingkaart kopen worden ook nog eens twee helicopter-rondvluchten boven het Doll Weekend verloot!) Een gewone campingkaart (zonder deelname aan de races) kost ook €60,-. Losse kaarten voor vrijdag en zaterdag kosten €12,50 en voor de spectaculaire zondag slechts €5,- (in de voorverkoop). Een combikaart voor alle drie de dagen (zonder camping) kan natuurlijk ook. Die kost €27,50.
Meer info over Doll Weekend en over de voorverkoop van toegangskaarten vind je op www.dollweekend.nl

Nieuwste editie

maart editie