110327-lvdv-harmonie__02_copyOp zaterdag 5 en zondag 6 november zal in Zijtaart het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën plaatsvinden. Acht slagwerkgroepen en twaalf orkesten zullen dit jaar hun muzikale prestaties laten horen tijdens dit festival, georganiseerd door de commissie uit de aangesloten muziekverenigingen.
 
Dit jaar vindt het Kringfestival voor de 27ste keer plaats in Het Klooster te Zijtaart. De Koninklijke Fanfare Sint Willibrord treedt op zaterdag om 12.45 uur op met haar slagwerksectie, op zondag is het fanfare-orkest  vanaf 13.30 uur te beluisteren.
Het harmonieorkest van Harmonie Sint Servaes treedt op zondag 6 november om 12.00 uur op.

De inzet van het weekend is de JumboCup, de wisselbeker voor de best spelende slagwerkgroep en het fanfare of harmonieorkest, maar het plezier in muziek, zowel voor de deelnemers als voor het publiek, staat voorop. Het Klooster te Zijtaart vormt de locatie voor het Jumbo Muziekfestival 2011. Deze locatie bevat de vele faciliteiten nodig voor dit muziekgebeuren: inspeelruimten, opbergruimten, concertpodium en horeca en voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid.
Het inspelen voor de fanfares en harmonieën vindt plaats in de oude kapel, die schitterend verbouwd is en waarbij speciale akoestische voorzieningen zijn aangebracht.
 
Het programma start op zaterdagmiddag 5 november om 12.45 uur wanneer slagwerkgroep ‘Sint-Willibrord’ uit Heeswijk het festival opent. Gedurende de dag krijgt het publiek een afwisselend programma van slagwerkgroepen voorgeschoteld, waarna om 20.30 uur de dag wordt afgesloten door slagwerkgroep van ‘St.Cecilia ’ uit Zijtaart.
De overige deelnemers welke op zaterdag optreden zijn de slagwerkgroepen van fanfare ‘Echo der Bergen’ uit Eerde,  ‘Oefening Baart Kunst’ uit Erp , muziekvereniging ‘De Notenkrakers’ uit Vorstenbosch, harmonie ‘Sint-Caecilia’ uit Volkel harmonie Eendracht Maakt Macht uit Boekel en harmonie ‘St.Antonius’ uit Nijnsel.
 
 
Het festival gaat verder op zondag 6 november. Om 11.15 uur start het programma met  fanfare ‘Echo der Peel’ uit Venhorst. Verder  treden op de fanfare-/harmonieorkesten van harmonie‘Sint-Servaes’ uit Dinther, fanfare ‘Echo der Bergen’ uit Eerde , ‘Sint-Willibrord’ uit Heeswijk , harmonie ‘St.Caecilia’ uit Lieshout, muziekvereniging ‘De Notenkrakers’ uit Vorstenbosch, ‘De Eendracht’ uit Uden, harmonie ‘Frisselstein’ uit Veghel, harmonie ‘Sint-Caecilia’ uit Volkel en harmonie ‘ Oefening Baart Kunst’ uit Erp en ‘St.Antonius’ uit Nijnsel.
Als laatste orkest treedt het fanfareorkest van ‘St.Cecilia’ uit Zijtaart op om 20.30 uur, waarna om 21.30 uur de prijsuitreiking plaatsvindt door de burgemeester van Veghel Mevr. Ina Adema.
 
Alle muziekgeledingen krijgen 25 minuten de gelegenheid om zich te presenteren voor publiek en jury.
De deelnemers spelen 2 onderdelen: onderdeel 1 bevat een muziekwerk uit het ‘Groot- of Klein Repertorium’, en dit werk wordt uitgebreid beoordeeld met het ‘tienrubrieken’- puntensysteem.
De werken uit onderdeel 2 worden gezamenlijk beoordeeld.
Het gemiddelde van de twee onderdelen vormt de uitslag van de deelnemers.
Zowel de categorie slagwerkgroepen als de categorie orkesten zijn in 3 nivo groepen ingedeeld.
Voor elke groep is er een 1e prijs en voor de beste slagwerkgroep en het beste orkest is er de JumboWisseltrofee te behalen. Het geheel wordt vakkundig gejureerd door Arie Stolk uit Goudswaard, Peter Smits uit Arnhem en Rudy Böhmer uit Arnhem.
  
Al met al beloofd het een mooi programma te worden. Veel verenigingen brengen een programma dat ook bij het brede publiek zeer goed in het gehoor zal liggen. Bovendien vormt het Jumbo Muziekfestival voor maar liefst zes orkesten de try-out voor deelname aan een bondsconcours later in de maand, dus zij zullen het beste van zich laten horen en muziek van zeer hoog niveau brengen.
 
Het Jumbo Muziekweekend is gedurende het hele weekend voor iedereen gratis toegankelijk, mede dankzij de hoofsponsor JumboSupermarkten. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de optredens  van de bijna 1000 deelnemers tijdens dit muziekspektakel in Het Klooster van het landelijke Zijtaart.
 
 
Zaterdag 5 november om 12.45 treedt de slagwerkgroep op uit Heeswijk en om 19.45 uur de slagwerkgroep uit Vorstenbosch.
Zondag 6 november om 12.00 uur treedt het harmonieorkest van ‘Sint-Servaes’ op, om 14.15 uur de fanfare van ‘Sint-Willibrord’ en om 19.45 uur het fanfareorkest van ‘De Notenkrakers’ uit Vorstenbosch.
De toegang is gratis in Het Klooster te Zijtaart.

 

Nieuwste editie

maart editie