111116Lester_van_Loock_19_jaarOp dinsdag 22 november 2011 vindt weer het Laureaten Prinses Christina Concours  plaats.
 Stichting Kasteelconcerten Heeswijk nodigt - per traditie - ieder jaar een aantal laureaten van de landelijke finale van het Prinses Christina Concours uit, om een concert te verzorgen in de Wapenzaal van het kasteel. Het Prinses Christina Concours richt zich op muziektalent in de leeftijd van twaalf tot negentien jaar. Hoe begaafd en bijzonder dat talent is, blijkt op de jaarlijkse finale. Wie in de prijzen valt krijgt de gelegenheid podiumervaring op te doen, onder meer in onze eigen concertserie. Ook dit jaar treden er weer drie finalisten bij ons op. Het programma dat ze ten gehoren gaan brengen wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Musici Laureatenconcert 2011
Drie jonge musici zullen dit jaar in de Wapenzaal van het kasteel optreden, elk met een ander instrument: de 19-jarige Lester van Loock (piano), de 16-jarige accordeonist Joël Helmer en de 19-jarige klarinettiste Madeleine Stevens en haar begeleider.

Lester van Loock
De Belgische pianist Lester van Loock is winnaar van de regionale Finale van het Prinses Christina Concours in ‘s-Hertogenbosch. Hij studeert momenteel aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Naast zijn pianostudie werpt hij zich op een tweede hoofdvak: compositie en muziektheorie. Vorig jaar heeft hij op Dexia Classics voor beide vakken een prijs behaald: een eerste prijs voor piano, een tweede prijs voor compositie. Ook op vele andere concoursen gooide Van Loock hoge ogen (o.a. op het Steinway concours). Het spel van Lester is heel bijzonder, genuanceerd, ontroerend; hij duikt de diepte in. Over zijn repertoire denkt hij nog na. Wellicht (ook) een eigen werk.

Joël Helmer
Joël Helmer (1995) woont in Maastricht. Zijn instrument is de bajan, ofwel de knop-accordeon: een instrument met uitgebreidere mogelijkheden dan de klassieke accordeon. Joël heeft les bij Ludo Mariën op de Gemeentelijke Academie voor muziek en woord in Mol (België). Hij ontwikkelt zich razendsnel: Joël was laureaat van het Prinses Christina Concours Zuid in 2011, het Nationaal Solistenconcours Amstelveen (2007, 2008, 2009, eerste prijzen in verschillende categorieën) en het Internationaal accordeonconcours in Lanciano, Italië (tweede prijs in 2006, eerste prijs in 2007 in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar). Joël Helmer treedt veelvuldig op, vooral rondom zijn geboortestad Maastricht. Wij gaan luisteren naar een volbloed muzikant en een prachtige pleitbezorger voor de accordeon!

Madeleine Stevens
Klarinettiste Madeleine Stevens werd in Geleen geboren. Als tienjarige begon zij klarinet te spelen en al gauw nam ze deel aan solistenconcoursen. In 2008 resulteerde dit in de Limburgse en Nederlandse kampioenstitel in de categorie ensembles. Op dit moment studeert ze aan het conservatorium te Maastricht bij Léon Bosch. Madeleine is eerste klarinettiste bij het recent opgerichte jeugdsymfonieorkest Amikejo. In maart 2011 behaalde zij een eerste prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours te Maastricht en drong zij door tot de nationale Dag van de Genomineerden in Den Haag. Ook Madeleine is een pur sang musicus: verrassend in haar spelen met klankkleur en haar virtuoze mogelijkheden.


Locatie: Wapenzaal Kasteel Heeswijk. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 21,-. Reserveren is noodzakelijk: zie hiervoor onderdeel
Betrokken partijen > Stichting Kasteelconcerten .

Nieuwste editie

maart editie