20120817Gerard van_Maasakkers‘Lijflied’ en een zomerse avond buiten

Gerard van Maasakkers en de Kersouwe zijn al jaren hele goede vrienden. Zijn optredens in de openlucht van Natuurtheater de Kersouwe zijn warm en bijzonder. Van Maasakkers komt met zijn band naar de Kersouwe op 25 augustus, aanvang 21.00 uur, entree 20,-

Theaterreus

Gerard van Maasakkers zingt in zijn nieuwe programma ‘Lijflied’ over de tourclub van mannen van vijftig die elke zondagmorgen hun kilometers gaan fietsen, over zijn eigen lijf en over nog veel meer. Warme liedjes van een vriendelijke theaterreus.

Uit Nuenen, Noord-Brabant komt deze milde songsmid die een scherp oog heeft voor details en sfeer en deze verwerkt in unieke stemmige liedjes die hij in zijn eigen, zachte dialect zingt. Van Maasakkers kijkt wel verder dan zijn provincie. Hij bewerkt anderstalige liedjes, engageert zich met de wereld en houdt het tegelijkertijd toch dichtbij. Zuivere liedjes van een bijzondere artiest. Gerard van Maasakker grossiert in gepolijste ‘kleine blote liedjes’ waar enkel de essentie van de boodschap overblijft. En die boodschap gaat over vriendschap, over hemzelf en dus over leven en liefde.

Muzikaal aan de top

Samen met zijn Vaste Mannen is hij ook muzikaal gezien top. Hij blijft die zo typische kleine portretten van hem maken, maar richt zijn blik zowel op zijn eigen leven als op de wereld om hem heen. Gerard vertelt, nuanceert en relativeert en uiteindelijk sijpelt toch een oprechte boodschap door. Deze jongen spreekt zich in alle eenvoud uit voor mensen; eigen familie of volslagen vreemde wereldburgers, iedereen probeert op zijn manier iets van zijn leven te maken.

Bekijk op www.kersouwe.nl het hele programma en bestel online of bij de verkooppunten de kaarten. 

Nieuwste editie

maart editie