Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130113 Babs_bij_persberichtBabs Grefkens, vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther, bracht in 2012 een bezoek aan Nepal. Tijdens haar reis bezocht zij zes producenten van de Wereldwinkel. Dit bezoek maakte een grote indruk op haar. Haar ervaringen wil ze graag met u delen op 22 januari in het Cultureel Centrum Servaes te Heeswijk-Dinther.

Van 20.00 tot 22.00 uur wil zij u op een bijzondere manier kennis laten maken met de bijdrage van de Wereldwinkel aan het verbeteren van leefomstandigheden van leveranciers en producenten in Nepal. Dit doet zij aan de hand van een fotopresentatie. De organisatie van deze avond is in handen van de Parochie Sint Servaes te Dinther.

Babs Grefkens is al ruim 10 jaar vrijwilligster bij de Wereldwinkel en u ziet haar dan ook met regelmaat in de winkel in Heeswijk-Dinther. Met veel enthousiasme helpt ze de klanten. Babs heeft een dijk van ervaring in het verzorgen van kwetsbare mensen. Zo werkte zij bij Moeder Teresa in India en was zij jaren actief bij het Rode Kruis.

Samen met zes vrijwilligers van diverse Wereldwinkels in Nederland en Pauli en Hemmy van Madat Nepal Handel stapte Babs op vorig jaar in het vliegtuig. Madat Handel heeft haar werkwijze gebaseerd op de bijzondere invulling van de fair trade principes. Zo werd een bezoek gebracht aan een bedrijfje dat textiel- en papierproducten via Madat Nepal Handel levert aan de Wereldwinkels in Nederland. Inmiddels zijn er 36 vrouwen en 2 mannen in dienst. “De werknemers werken onder prima omstandigheden en die uitstraling is direct te zien”, aldus Babs.

 “Ik heb nog meer respect gekregen voor het werk dat de Wereldwinkel doet”, aldus Babs. De lijnen zijn kort. Madat Handel koopt rechtstreeks in Nepal, zorgt zelf voor het transport en de producten kunnen door de Wereldwinkels gekocht worden in Culemborg. Weinig schakels waardoor  de producent een goede prijs krijgt voor zijn product. Zo ziet u dat u met de aankoop van een product in de Wereldwinkel ook op kleinschalige manier aan ontwikkelingshulp doet.

Babs hoopt u te mogen begroeten op 22 januari in het Cultureel Centrum Servaes. Na de presentatie is er voldoende tijd om vragen te stellen aan Babs. De koffie staat klaar! Geïnteresseerd in het werk van de Wereldwinkel? Loop vrijblijvend eens binnen in de Wereldwinkel of kijk voor meer informatie op www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl.