Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

131212-lvdv-dividenduitreiking 06Harmonie Sint Servaes heeft vanavond een bedrag van € 10.000,- ontvangen uit het Coöperatief Dividend van Rabobank Bernheze Maasland. In een bomvolle Maria Magdalenakerk was de spanning rondom de uitkering van het dividend mooi opgebouwd. Drie projecten uit HaDee waren genomineerd. De Dier- en Tuinweide en de harmonie haalden voldoende stemmen. De hockeyclub viste achter het net. 

 

Drie projecten uit HaDee waren uiteindelijk uit de 37 ingezonden projecten voor het Coöperatief Dividend van de Rabobaonk genomineerd voor uitkering, samen met 19 andere projecten. In de periode van 12 november t/m 11 december jl. konden leden stemmen op vijf verschillende projecten uit alle kernen van Bernheze Maasland. 

De 22 genomineerde projecten kwamen vanavond met ruim 400 belangstellenden tesamen in de Maria Magdalenakerk in Geffen. Hier verzorgde directievoorzitter Joep Kok de uitreiking. In totaal waren bijna 2650 stemmen uitgebracht, waarbij de stemmen een gewicht hadden naar rato het ledenaantal per dorpskern. Een aantal kleine kernen als Oijen, Maren-Kessel, Loosbroek en Vorstenbosch kwamen hierdoor relatief gemakkelijk aan hun stemmen. De projecten uit HaDee hadden dus veel steun uit hun eigen kern nodig voor een goed eindresultaat.

Uiteindelijk kwam de Dier- en Tuinweide voor HaDee als eerste uit de bus. 12 projecten waren al voorgegaan, toen het de beurt was aan Henry van Boxmeer om naar voren te komen en de cheque van € 5.000,- voor het te ontwikkelen BloteVoeten Snoezelpad in ontvangst te nemen. 

Toen bijna al het dividend, in totaal werd deze avond € 90.000,- uitgekeerd, was toegewezen kwam het project van harmonie Sint Servaes als 17e project uit de bus. De aangevraagde € 10.000,- werd uitgekeerd, waarmee er een opluchting door de zaal ging. De harmonie gaat dit geld gebruiken om haar nieuwe verenigingsonderkomen bij de Abdij van Berne te voorzien van akoestische wanden en akoestische plafonds.

Helaas behoorde het project van de Hockeyclub, die 10.000,- hadden gevraagd voor het professionaliseren van jeugdtrainers, niet tot de gelukkigen. Zij moesten zich tevreden stellen met € 250,00 als dank voor hun aanvraag. 

Na de uitkering van de cheque's was het podium voor Willeke Alberti, die met een voor de gelegenheid samengesteld koor, voor een vrolijke noot zorgde. Nadat de foto's van alle prijswinnaars waren gemaakt, werd er nog een tijdje gezellig nagepraat in de Koppelinck in Geffen. 

Harmonie Sint Servaes bedankt al haar leden voor hun inzet en de leden van de Rabobank voor hun stem op het project "Eén locatie, méér harmonie". En natuurlijk dank aan de Rabobank voor het uitreiken van het dividend. In het voorjaar van 2014 hopen we een openingsconcert te geven, waarbij iedereen wordt genodigd.