Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

140223 WereldwinkelOpbergmanden, kleine doosjes, tassen en shoppers zijn niet alleen handige 'opbergers' waar je spullen in opruimt. Je kunt er ook je interieur mee opfrissen. Het assortiment van de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther bestaat uit verschillende stijlen, kleuren en materialen.

 

De producent: de familie Diop uit Senegal
Veel manden die de Wereldwinkel verkoopt komen uit het dorpje Mekhe village in Senegal en zijn gemaakt door Adama Diop en haar dochters. Over een grote mand doet Adama ongeveer een week. Adama is geboren in 1943. Ze is ongeveer 50 jaar geleden begonnen met het maken van de manden. De manden worden al generaties lang gemaakt en het is een echte familie business. Zo heeft Adama het vak geleerd van haar moeder. Ze heeft zes dochters die allen meehelpen met het werk.

 

Materiaal
De manden worden gemaakt van gedroogde rietstengels uit de omgeving. De rietstengels worden omwikkeld met gekleurd afvalplastic en worden zo aan elkaar vastgenaaid. Hierdoor ontstaan mooie kleurpatronen.

 

Importeur: Teranga
Teranga, importorganisatie en erkent fairtrade leverancier, bevordert de werkgelegenheid en daarmee het welzijn onder kansarme producenten. Teranga helpt de producenten en zijn werknemers door de producten voor een eerlijke prijs in te kopen, zodat de producent en werknemer hun familie goed kunnen onderhouden en hun kinderen naar school kunnen sturen.