Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20140319 DoppersZondag 23 maart is het weer zover! De jeugd- en gezinsvierdaagse uit Heeswijk-Dinther organiseert dan de jaarlijkse Openingswandeltocht. Er kan gekozen worden voor afstanden van 5-10-15-20 of 30 km. Tijdens

de pauze kunt u kennis maken met Dopper. Dopper is op zoek naar wandelaars. Naar u dus!


Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig. Deze zijn bovendien slecht voor het milieu en voor uw gezondheid. Bij herhaaldelijk gebruik blijven er ongezonde bacteriën in het wegwerpflesje achter. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd en is vrij van BPA

( staat voor Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in uw voeding terecht kan komen).

Doel van de Wereldwinkel is om armoede in de wereld te bestrijden en mensen in de derde wereld een kans te geven op een menswaardig bestaan. Schoon en veilig drinkwater is niet vanzelfsprekend. Een deel van de opbrengst van Dopper gaat naar waterprojecten in Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd. De waterprojecten van Dopper sluiten prima aan bij de doelstelling van de Wereldwinkel. Reden voor de vrijwilligers van de Wereldwinkel om de Dopper tijdens de Openingswandeltocht te promoten.

Om 8.00 uur kan er gestart worden vanaf  Natuurtheater de Kersouwe . Het inschrijfgeld bedraagt voor leden van erkende wandelbonden € 2,00 en voor niet leden € 3,00. De opbrengst van de Openingswandeltocht komt ten goede aan de activiteiten van de Jeugd- en Gezinsvierdaagse. 

Speciaal voor de wandelaars heeft de Wereldwinkel een aanbieding. Bij inschrijving ontvangt iedere wandelaar een startkaart en routebeschrijving. De startkaart is tevens een gratis lot waarmee u kans maakt op een dopper. Of u een gelukkige winnaar bent hoort u als u zich op het inschrijfbureau na het wandelen afmeld. Daarnaast staat op iedere routebeschrijving een waardebon. Tegen inlevering van de bon betaalt u voor de Dopper geen € 12,50 maar € 9,95.

Ga voor meer informatie over Dopper naar www.heeswijkdinther.wereldwinkel.nl. Op www.nbwb.nl vindt u alle informatie over de Openingswandeltocht. U doet toch ook mee!