Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Kinderopvang-Humanitas16 mei is de officiële opening van kinderdagverblijf Klein Drakenstein en BSO De Draken in Heeswijk-Dinther. Kinderdagverblijf Klein Drakenstein verzorgt dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen vóór school, na school én tijdens vakanties terecht bij Buitenschoolse Opvang de Draken.

 

Feestelijke opening

De feestelijke opening van het kindercentrum vindt plaats op 16 mei van 16.30 tot 19.00 uur. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s maar ook omwonende en andere geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken op de nieuwe locatie. In de middag staan er veel leuke activiteiten gepland met om 18.00 uur een voorstelling bedacht en uitgevoerd door de kinderen van Buitenschoolse opvang de Draken.

Aandacht

Kinderdagverblijf Klein Drakenstein is een plek waar jonge kinderen alle aandacht krijgen. De vertrouwde gezichten van deskundige pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders zich prettig voelen.

Visie Kinderopvang Humanitas

De visie van Kinderopvang Humanitas op baby's is beïnvloed door de ideeën van de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler. Dat wil zeggen dat baby's de ruimte krijgen om binnen hun eigen vertrouwde groepsruimte in hun eigen tempo te spelen, te bewegen en aan te geven wat ze willen, kunnen en moeten. Dat zie je ook terug in de inrichting. Baby's krijgen letterlijk de ruimte en worden niet beperkt in hun bewegingsvrijheid. Daarnaast is de verzorging individueel. Elk kind wordt op schoot gevoed en leert later - als het kind kan zitten - onder begeleiding van de pedagogisch medewerker om zelf te eten en te drinken.

Vrij bewegen

Ook dreumesen en peuters moeten zich binnen en buiten, in de groep en buiten de groep, vrij kunnen bewegen. Pedagogisch medewerkers ondersteunen en stimuleren de kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling. Er worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden, gericht op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Vrij spel

Natuurlijk is er vooral ook veel tijd voor vrij spel, alleen of samen. Een boekje lezen, een toren bouwen, een puzzel maken, met de poppen spelen, een uitstapje maken in de buurt, samen zingen en soms ook samen ruzie maken.

Genoeg te beleven

Buitenschoolse Opvang de Draken is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers organiseren - in overleg met de kinderen - iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van dansles tot zwemles. Maar kinderen kunnen zich ook lekker terugtrekken in een hoekje. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet!