Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

141005 Change_the_world_cookingNaast de al langer bekende ananasschijven op sap staan in de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther nu ook blikjes Mango op lichte siroop. De mango’s worden verbouwd en verpakt in Thailand. De boeren werken volgens de fairtrade richtlijnen, dus ontvangen zij voor hun fruit een ontwikkelingspremie.

Schoon drinkwater

De fairtrade ontwikkelingspremie die Fair Trade Original voor de mango’s betaalt, draagt bovendien bij aan projecten in de gemeenschap. Zo gaan gehandicapte kinderen door dit extra geld naar school en een comité coördineert de aanplant en verzorging van bomen. De boeren hebben besloten een meer aan te leggen met schoon drinkwater en iedereen in de gemeenschap wordt gewezen op het belang van een schone omgeving.

Kom de mango proeven

Kennismaken met de fairtrade Mango kan van 22 oktober tot en met 2 november bij Restaurant het Sentiment in Heeswijk-Dinther. Zij serveren dan een 4 en 5 gangen Fairtrade menuwaarin de mango wordt verwerkt. Welke gang? Dat verklappen we nog niet. Reserveer alvast een tafeltje. Chef-kok, Violet van Dooren, zal u zeker weten te verrassen!

Zelf aan de slag met de fairtrade Mango?

Wat dacht u van kip met mango en rijst. In 20 minuten heeft u een (h)eerlijk hoofdgerecht op tafel staan. Ga dan naar www.fairtrade.nl/recepten of loop binnen in de wereldwinkel. Daar ligt de receptenkaart gratis voor u klaar.